Kartvizit müteahhitliğini bitirin

Güncelleme Tarihi:

Kartvizit müteahhitliğini bitirin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2007 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, müteahhitlerden gelen şikayet üzerine "kartvizit müteahhitliği"nin bitirilmesi için talimat verdi. Müteahhitlerin yakınmaları üzerine hareket geçen Başbakan Tayyip Erdoğan, müteahhitliğin tanımlanmasını ve yasalaştırılmasını istedi.

BAKAN ÖZAK’I GÖREVLENDİRDİ: Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın (İNTES) dün yapılan 23’üncü Olağan Genel Kurulu’nda müteahhitlerin ilginç bir şikayetiyle karşılaştı. Sendika Başkanı Şükrü Koçoğlu, Türkiye’deki "müteahhit enflasyonu"ndan yakınarak, "Silah ruhsatı almak, hatta kız istemek için bile müteahhitlik kartviziti bastıranlar var" dedi. Erdoğan, genel kurulun ardından müteahhitlerle otelde yemek yerken yanına çağırdığı Bayındırlık Bakanı Faruk Özak’a, "kartvizit müteahhitliği"nin son bulması için müteahhitliğin tanımının yapılmasını ve yasalaştırılmasını söyledi.

MİMAR VE MÜHENDİSLER OLSUN: Koçoğlu da, Erdoğan tarafından bu konuda özel olarak görevlendirilen Özak’a, müteahhit olabilmek için mutlaka mimar ya da mühendis olma koşulu getirilmesini önerdi. Koçoğlu, "Kurumsal yapılanmalarda ise mutlaka yönetim kurulunda deneyim sahibi mimar ve mühendisler bulunmalı" diye konuştu. Müteahhitlerin önerilerini de alan Özak, müteahhitlik tanımı için kolları hemen sıvadı.

ABDESTİNİZDEN ŞÜPHENİZ YOKSA: Bu arada Şükrü Koçoğlu, Erdoğan’a, Türk müteahhitlerin iş yaptığı yabancı ülkelerin de "82’inci il" sayılmasını önererek, "Buraları 82’inci il ilan edip, yurtiçinde olduğu gibi buralara da teşvik sistemi getirelim" dedi. "O ülkelerin liderleriyle sizleri konuşuyoruz" diyen Erdoğan ise, şöyle konuştu: "Mektupsa mektup, telefonsa telefon, görüşmeyse görüşme bunları yapabiliyoruz. Geçmişte birilerinin dediği gibi iş adamlarıyla gidip de ’cumhurbaşkanları, başbakanlarla konuşmam’ diyenlerden değiliz. Atalarımızın güzel bir sözü var; ’Eğer abdestinizden şüpheniz yoksa namazından şüpheniz olmasın’, mesele budur."

Türkiye’de defans oyuncusu çok biz ofans yapıyoruz

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, "Nükleer enerji ile alakalı yasa çıkardık. Bakıyorsunuz, buna da dikilenler var. Türkiye’de defans oyuncuları çok, ama biz ofansif yaklaşım arıyoruz. Biz gol atacağız gol, buna ihtiyacımız var" diyerek enerji alanındaki engellerden yakındı. Erdoğan, bu yatırımların önünü kesmek için araya girenler olduğuna da dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!