Karşınızdakini baştan çıkarabiliyor musunuz?

Güncelleme Tarihi:

Karşınızdakini baştan çıkarabiliyor musunuz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Nasıl bir insan olduğunuzu biliyor musunuz? İnisiyatifi ele alabiliyor musunuz? Etrafınızdakilere değer biçebiliyor musunuz?

Aşağıdaki sorulara vereceğiniz cevaplar kişiliğinizi anlamanıza yardımcı olacak.

1- Aşağıdaki hayvanlardan hangisini kendinize yakın buluyorsunuz?

a) Panter

b) Kedi

c) At

d) Levrek

e) Kelebek

2- Aşkın birçok tarifi arasında aşağıdakilerden hangisini kendinize yakın buluyorsunuz?

a) Ulaşılması çok zor bir mutluluk

b) Çekici bir duygu

c) Merak uyandıran bir duygu

d) Güven veren bir duygu

e) Göze alınması gereken risk

3- Bir tatil kazandınız, kendisini çok tanımadığınız karşı cinsten biriyle hem de. Nereye gideceksiniz?

a) Brezilya'ya

b) Viyana'ya

c) Roma'ya

d) Monte Carlo'ya

e) Paris'e

4- Sevgilinizin size aşağıdaki hediyelerden hangisini almasını isterdiniz?

a) Bir orkide

b) Bir cd

c) Bir çiçek

d) Bir kutu çikolata

e) Bir kitap

5- Peki siz ona ne alacaksınız?

a) Bir mendil

b) Bir kravat

c) Bir aksesuvar

d) Bir kalem

e) Bir gömlek

6- Hoşlandığınız kişiyi sonunda yemeğe davet edebildiniz. Onun için ne hazırlayacaksınız?

a) Şampanya ve istridye

b) Kuskus

c) Pirinç salatası

d) Kokteyl kanepeleri

e) Fırında makarna

7- Sevgilinizle ilk buluşmanızda aşağıdaki filmlerden hangisine gitmeyi tercih edersiniz?

a) 9 buçuk hafta

b) Berlin üzerindeki bulutlar

c) İskoçyalı

d) Zoraki kahraman

e) Thelma & Louise

8- Aşağıdaki kadınlardan hangisinin ismini ilk anda hatırlayabiliyorsunuz?

a) Kleopatra

b) Marilyn Monroe

c) Jan d'Arc

d) Cornelia

e) Anita Garibaldi

9- Karşı cinste aşağıdakilerden hangisi daha çok ilginizi çeker?

a) Eller

b) Omuzlar

c) Kollar

d) Yüz

e) Gözler

10- Eşinizin sizin için aşağıdakilerden hangisini yapmasını istersiniz?

a) Beklenmedik bir anda sizi öpmesini

b) Size bir fotoğrafını hediye etmesini

c) Sizi görmek için uzun bir yolculuğu göze almasını

d) Size nazik davranmasını

e) Devamlı telefon etmesini

11- Sevgilinizin aşkını kontrol etmek için hangi yola başvurursunuz?

a) Hoşlanmadığı birşeyi yapmasını istersiniz

b) Sosyal aktivitelerinden birinden vazgeçmesini istersiniz

c) İş değiştirmesini istersiniz

d) Size komisyon ödemesini istersiniz

e) Onunla bir aktiviteye katılmak istersiniz

SONUÇLAR

A'lar çoğunluktaysa Cazibeli

Karşı konulamaz bir cazibeniz var. Bunu göstermek için de fazla çaba sarfetmenize gerek yok. Karşınızdakini baştan çıkarmak için elinizdeki tüm silahları kullanıyorsunuz. Hep en iyisi olmaya çalışıyor, her zaman formda kalmaya, güzel giyinmeye çabalıyorsunuz. Görüş alanınız içindekilerin dikkatlerini üzerinize çekmeyi başarıyorsunuz. Ses tonunuzu bile kişiye ve yere göre ayarlayabiliyorsunuz. Başkalarına olduğu kadar kendinize de iplerin elinizde olduğunu göstermekten hoşlanıyorsunuz. Dışa dönük ayrıca dürüst bir kişiliğiniz var. Çekici kadın rolünü vücudunuzla ve ruhunuzla oynuyorsunuz.

B'ler çoğunluktaysa Saf

Karşınızdakini baştan çıkarmayı istiyorsunuz ama bunu açık açık belli etmiyor, söylemiyorsunuz. İmalı bir stile sahipsiniz. Hatta saman altından su yürütüyorsunuz. Karşınızdakiler sizin korunmaya savunulmaya muhtaç, saf ve tecrübesiz biri olduğunuza inanıyor. Böylece onları rahatlıkla elde edebiliyorsunuz. Çevrenizdekileri baştan çıkarmak için çaba harcamanıza gerek yok. Sizin onu değil, onun sizi seçtiğine inandırıp ipleri elinizde tutabiliyorsunuz.

C'ler çoğunluktaysa Su ve sabun

Kimseyi baştan çıkarmak istemiyorsunuz. Ya da istemeden baştan çıkarıyorsunuz. İlgilenseniz bile karşınızdaki kişinin gözünü boyamak onu tavlamak için uğraşmıyorsunuz. Su ve sabunla yaşayan kadınlardansınız. Makyaj yapmaktan hoşlanmıyorsunuz, yaptığınız zaman da hafif renkleri tercih ediyorsunuz. Rahat kıyafetler giyiyorsunuz. Birilerini kazanmak için masa başına geçip stratejiler üretmiyorsunuz. Heyecanlarınızı gizlemiyorsunuz. Temiz yüzünüz sadakatin ve sakinliğin bir sembolü gibi.

D'ler çoğunluktaysa Stil sahibi

Kimseyi baştan çıkarmak istemiyorsunuz aslında ama çevreniz hemen hemen her zaman sizden hoşlanan birileriyle dolu. Dış görünüşünüze oldukça önem veriyorsunuz. Modayı takip ediyor, güzel makyaj yapıyorsunuz, kendinize uygun olanı seçmeyi biliyorsunuz. Dışadönük ve sosyal yönleri güçlü bir insansınız. İnsanların sizi beğenmesinden çok sizin onları beğenmeniz daha önemli.

E'ler çoğunluktaysa Lolita

Suçu karşınızdakine atmakta üstünüze yok ama bunu da her zaman beceremiyorsunuz. Bazen çekici bir kadın olmayı isteyen ama su ve sabundan ibaret bir kadınsınız, bazen de saf kadın rolünü benimsiyorsunuz. Sizi çekici kılan yanınız da bu olsa gerek. Çocuksu ve herşeye inanan yapınız sizi her zaman mutlu insanlar sınıfına sokmakta en büyük yardımcınız.

Marcanja

Opera ve caz şarkıcısı Yıldız İbrahimova'nın hazırladığı Çigan romansları albümü Plygram'dan Nisan başında çıkacak. Albüm şimdiden değişik ülkelerde merakla bekleniyor. 1998'da Dünya Sanatına Balkan Katkısı Ödülü'nü alan İbrahimova, her konserinde çingene romanslarına mutlaka yer veriyor...

Yıl 1985'di. Adı yeni değiştirilmiş, ‘‘Suzanna Erova’’ resmi adı verilmişti zamanın Bulgar yönetimince. Filibe'deki konserinden sonra, kentte konuk olan Leningradlı (bugün St. Petersburg) Rus tiyatrocularla yemekteydiler. Arkadaşları bir çingene şarkısı olan ‘‘Gori, Gori’’yi okumasını istemişlerdi.

Restoran bu yüksek oktavlı sesle çınlıyordu:

Parla hey yıldızım parla

Aşkın güler yüzüsün sen

Günlerime ışık saçan

Üzgün kalbim ilham alır senden

Parla yıldız, parla her an

Ama sonunu getirememişti, boğazına bir yumruk tıkanmıştı adeta. Gözyaşlarını koyuverdi.

Ülkemizin önemli caz yorumcularından biri olan Yıldız İbrahimova, belki de 14 yıl önce o gün, çingene şarkılarının sadece ‘‘neşe’’ değil, insanı derinden sarsacak bir ‘‘duygu’’ fırtınası yaratabildiğini anlamıştı. Adını resmen değiştirseler de o hep bir yıldız gibi parıldamaya çalıştı Avrupa sahnelerinde. CHP Ankara Milletvekili Ali Dinçer'le evlenip Ankara'ya yerleştikten sonra da uluslararası çalışmalarını sürdürdü. Geçtiğimiz Aralık'ta ‘‘Dünya Sanatına Balkan Katkısı Ödülü’’nü alarak, şarkının sözlerindeki emri yerine getirmeye devam etti.

Yıldız, şimdi de dünya çingelerinin gönlünde parıldamaya hazırlanıyor. Son yıllarda özellikle Rusya ve Balkanlarda yaşayan romanların özgün müziğini araştıran ve her konserinde bir Çigan şarkısına mutlaka yer veren Yıldız İbrahimova'nın, bir Roman kızının adı olan ‘‘Marcanja’’ başlıklı albümü en geç Nisan başında kaset ve CD olarak Plygram'dan çıkmış olacak.

Ondört parçadan oluşan albümün tüm araştırma ve aranjman çalışmalarını Ankara'da milletvekili lojmanlarındaki evlerinde bizzat kendisi yaptı Yıldız İbrahimova. Piyano başında orkestra partisyonlarını hazırladı. Beş aylık bu süreç sonunda çok güvendiği Bulgar müzisyen arkadaşlarıyla Sofya'da Balkanton stüdyolarına girdi ve iki günde kaydı tamamladı. Vokalleri de kendi seslendirdi.

Olağanüstü doğaçlama gücü olan Bulgaristan Romanlarından kemancı Ventsi Takev'i bulmak önemli bir şanstı. Daha önce çalıştığı piyanist Vasil Parmakov ile gitarlarda Simeon- Aleksandar Simov kardeşler, basta Veselin Veselinov ve perküsyonda Stoyan Yankulov'la ekibi tamamlamıştı.

Albümde, ‘‘Ochi chorniye/Siyah gözler’’ gibi, tanınan Çigan şarkılarının yorumlarının yanı sıra, Türkiye'de ilk kez dinlenecek parçalar da yer alıyor. 1978'de Romanların 2'nci kongresinde ‘‘ulusal şarkı’’ olarak kabul edilen ‘‘Celem, Celem’’ de bunların arasında. Yıldız, bunların tümünü Türkçe'ye de çevirdi ancak albümde sadece ‘‘Gori, Gori/Parla Yıldızım’’ın bir kıtasını Türkçe olarak okudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!