Kars Belediye Başkanı'ndan 'ucube' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kars Belediye Başkanından ucube açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 10:41

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 300 dönümlük bir yerin kamulaştırılarak, orada lojistik destek binalarının yapılması için talimat verdi” dedi.

Haberin Devamı

Bozkuş, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın Kars'a gerçekleştirdiği ziyareti değerlendirdi.

Erdoğan'ın, Kars'a çalışmaları tamamlanan tesislerin açılışı için geldiğini belirten Bozkuş, “Gerek özel sektörün gerek kamunun burada yapmış olduğu 55 tane tesis vardı. Yerel seçimde ve referandumda Sayın Başbakan ilimize gelmemişti. Bu gelişiyle bu tesislerin açılmasının ötesinde kendisinin görmüş olduğu ciddi kalabalıktan çok mutlu olduğunu bize ifade etti” dedi.

Lojistik merkez meselesinin herkesin kafasında soru işareti olduğunu anlatan Bozkuş, şunları kaydetti:

“Başbakan Erdoğan, 300 dönümlük bir yerin kamulaştırılarak, orada lojistik destek binalarının yapılması için talimat verdi. Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu projesi için çok ciddi bir adım sayılır. 'Erzurum'da lojistik destek binalarının ihalesi yapılmış, acaba bu proje kapsamında vardı da oraya mı aktardılar' şeklinde herkesin kafasında bir soru işareti vardı. Ama gördüğünüz gibi böyle bir şey yok. 12 ilde lojistik destek binaları var. Erzurum'da yapılan yer genişletiliyor biraz daha büyütülüyor ve şehrin dışında olması lazım.”

Kars-Iğdır-Nahçıvan hattı ve Kars-Iğdır-İran demiryolu hattı ile Trabzon hattının hayata geçirileceğini ifade eden Bozkuş, bunlar dikkate alındığı zaman lojistik destek binasının bölge olarak yapılmasının daha çok ihtiyaç olduğunu vurguladı.

KARS'TAKİ İNSANLIK ANITI

Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan miting alanında “ucube” kelimesini kullanarak dikkatleri başka bir yöne mi çekmeye çalıştığını sorması üzerine Bozkuş, “Ben Sayın Başbakanın o şekilde yorumladığı kanaatinde değilim. Konuşmasının son bölümünde gündeme getirdi. Yoksa başlangıç noktasında 'ucube' kelimesini ve heykelle ilgili konuyu gündeme getirir daha sonra konuşmasına devam ederdi. Ama son bölümde ifade etmeye çalıştı” diye yanıt verdi.

“Başbakan Erdoğan'ın 'ucube' kelimesini heykel için mi yoksa o bölgedeki gece kondular için mi kullandığı” sorusunu Belediye Başkanı Bozkuş, şöyle yanıtladı:
“Ben orada heykel olarak kavradım, anladım. Önemli olan burada Başbakanımızın tavrıdır. Onu da biz gördük. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan karar çıkacak. Sonuçta yasal boyutuyla her şeyi ele alıp yapmak lazım. Heykeltıraş Sayın Mehmet Aksoy, yıkımla ilgili 'Talibanca' diye bir tavır söylüyor.

Hep söylüyorum, göreve geldiğimiz günden bugüne kadar yaptığımız her şeyin yasal boyutu içerisinde değerlendirilmesi lazım. Çünkü biz sonuçta insana hizmet ediyorsak, insanın haklarını da ancak hukukla koruyabilirsiniz. Burada bir eseri vardır, ama bu eserle ilgili bir işlem yapılırken hukuk böyle diyor, hiç kimse de hukukun üstünlüğü noktasında tartışmayı gündeme getiremez. Hukuksal anlamda yapılması lazım.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!