Karnında ölü bebekle bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Karnında ölü bebekle bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2008 17:06

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde karnındaki 5 aylık erkek ikizlerden birinin 4 gün önce öldüğü anlaşılan 20 yaşındaki Nuran Yaşa, İzmir, Aydın ve Muğla’daki hastanelerde yer olmaması nedeniyle sevk bekliyor. Bir an önce anne karnındaki ölü bebeğin alınması ve yaşayan ikizinin kurtarılmasını isteyen Yaşa ailesi ne yapacağını şaşırmış durumda.

Haberin Devamı

Bodrum'da yaşayan ve inşaatlarda usta olarak çalışan 30 yaşındaki İsmail Yaşa ile ev hanımı Nuran Yaşa, ikiz bebek beklerken büyük bir şokla karşılaştı. Nuran Yaşa, sancılarının artması üzerine bayramın birinci günü Bodrum Devlet Hastanesi’ne getirildi. Kadın Doğum Uzmanı Dr. Hanlar Ünlü’nün kontrolünde tedavisi devam eden Nuran Yaşa’nın dün sabah erken saatlerde çekilen ultrasonunda 5 aylık ikiz bebeklerinden birinin 4 gün önce öldüğü ortaya çıktı. Dr. Ünlü, Nuran Yaşa’nın hayati tehlikeyi atlatması ve yaşayan bebeğin kurtarılabilmesi için acilen tam teşekküllü bir üniversite hastanesine sevk yapılmasını istedi. Ancak, temasa geçilen İzmir, Aydın ve Muğla’daki hastanelerden ‘yer yok’ yanıtı alındı.


Bodrum Devlet Hastanesi’nin Kadın Doğum Servisi’ndeki 407 No’lu odada çaresizlik içinde bekleyen Yaşa çifti ise başlarına gelen olaya isyan etti. Eşinin SSK’lı olmasına rağmen karnında ölü bebekle operasyonun yapılabileceği bir hastaneye nakledilmeyi beklediğini belirten İsmail Yaşa, şunları söyledi:
“Sağlık Bakanı ‘elinizdeki TC kimlik numaranızla gidin tedavi olursunuz’ diyordu. Hem kimlik numaramız, hem de SSK’mız var. Eşim ve bebeği yaşam mücadelesi veriyor. Ancak koskoca Ege bölgesinde eşimin ve yaşayan bebeğimin hayatını kurtaracak operasyonu yapacak hastanelerde yer bulunamadı. Buradaki doktorlar ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Ama yer bulamadılar. Hangi hastane arandıysa yer yok cevabı verildi. Çocuğumla birlikte yaşam mücadelesi veren eşimi başka ülkeye mi götürüp tedavi ettireceğim.”

Haberin Devamı


Nuran Yaşa’nın sağlık durumunun yakın takibe alındığını belirten Kaymakam Abdullah Kalkan ise. “20 aylık gebelik olması nedeniyle çocuğun birinin alınması diğer çocuğun da hayatının tehlikeye gireceği anlamına geliyor. Bu nedenle ciddi bir operasyon için İzmir’deki üniversite hastaneleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hem bebeği hem anneyi kurtarmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!