Karısını iyileştiren Türk doktor için kürsü açtırdı

Güncelleme Tarihi:

Karısını iyileştiren Türk doktor için kürsü açtırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 00:00

Teksaslı petrolcü Ed Story, yıllardır ülseratif bağırsak hastalığından (kolit) ıstırap çeken karısının sağlığına kavuşmasını sağlayan Türk doktor Feza Remzi’ye şükranlarını sunmak için, ünlü Cleveland Clinic’te Türk doktorun başkanlık yapacağı kürsü açtı.

PETROL ve gaz üretimi yapan "Soco International" şirketinin sahibi milyarder Ed Story, karısını sağlığına kavuşturan Profg. Dr. Feza Remzi’nin başkanlık yapacağı kürsünün kurulması için, Cleveland Clinic’e başlangıçta 1 milyon 750 bin dolar bağışta bulundu. İşletim masrafları Story ailesi tarafından karşılanacak olan kürsü, bağırsak hastalıklarında yeni tedavi sistemleri üzerinde araştırmalar yapacak.

Övgü yağdırdı

Cleveland Clinic’te düzenlenen resepsiyona Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Remzi, doktor eşi Berna ve yeni doğan oğulları Merit Arda ile katıldı. Ed Stroy, "Dr. Remzi şahane bir cerrah, büyük lider ve büyük insan" diye kendisine övgü yağdırdı. Petrol milyarderinin 57 yaşındaki eşi Josephine Story de, 30 yıldır bağırsak hastalığı çektiğini söyledikten sonra "Özel diyet ve egzersizle normal bir yaşam sürdüm. Ama 2003 yılında bir kolonoskopide kalın bağırsaklarımın ülserle kaplandığı ortaya çıktı. Ondan sonra hayatım şiddetli ağrılarla geçmeye başladı. Çeşitli tıp merkezlerinde bir dizi ameliyata rağmen iyileşmedim. Sonunda Dr. Remzi sayesinde sağlığıma kavuştum. Artık acı duymuyorum, bağırsak sorunlarım da yok" dedi.

Eşiyle safariye çıktı

Cleveland Clinic Kolon Cerrahisi Bölümü Başkanı Dr. Feza Remzi, Josephine Story’nin ülseratif bağırsak hastalığı teşhisini takiben Teksas’ta geçirdiği bir dizi ameliyattan sonra iyileştiğini ifade etti ve "Bayan Story bana geldiğinde çok acı çekiyordu. Ameliyata aldık, kronik enfeksiyonu temizledik. Acıları kısa zamanda geçti, şimdi kolit hastalığından kurtulmuş, sağlık içinde hayatını sürdüyor" diye konuştu.

Josephine Story, Dr. Remzi’nin başarılı ameliyatını takiben kocası Ed ile birlikte Tayland’da fil safarilerinde, Texas, Londra ve Mogolistan’daki evlerinde, Vietnam’dan Rusya’ya iş seyahatlerine çıkarak sağlıklı yaşamının zevkini sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!