Karısından şiddet gören astsubay valiye sığındı

Güncelleme Tarihi:

Karısından şiddet gören astsubay valiye sığındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2012 09:33

Antalya’da karısından şiddet gören astsubay Antalya Valiliği’nden korunma talebinde bulundu. Başvurunun değerlendirilip gerekli işlemin yapıldığını kaydeden Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, “Şuana kadar mağdur 3 erkekten başvuru aldık. Bu kişilerin kimlikleri gizli tutuluyor” dedi.

Haberin Devamı

KADINA yönelik şiddetin önlenmesi için Türkiye çapında hazırlanan birçok projenin uygulama merkezi olan Antalya’da erkeklerin de şiddet mağduru olduğu ortaya çıktı. Karısı tarafından şiddet gören ve korunmak için Antalya Valiliği’ne başvuru yapan erkeklere valilik kanalı ile maddi yardım yapılmaya başlandı. Destek alan şiddet mağduru erkekler valilik tarafından önerilen otellerde konaklıyor.

MADDİ DESTEK VERİLİYOR

Şuana kadar 3 erkeğin karısından şiddet gördüğü iddiası ile başvuruda bulunarak korunma talep ettiğini dile getiren Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, başvuruların büyük bir titizlikle incelenerek işlem yapıldığını söyledi. Mağdurlara maddi destek yapılarak konaklaması için yer gösterildiğini belirten Cevheroğlu, “Şuanda erkek sığınma evlerimiz olmadığı için bu yolu tercih ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ERKEK DAYAK YEMEZ

Türkiye genelinde 30 erkeğin karısından şiddet gördüğü için sığınma talibinde bulunduğunu kaydeden Cevheroğlu, “Başvurular gizli tutuluyor. Hele işin içine erkek girince daha hassas davranıyoruz. Çünkü toplumda, ‘Erkek dayak yemez’ diye bir kanı var. Antalya’da şuana kadar 3 başvuru aldık. Bu başvuruyu yapan şiddet mağdurundan bir tanesi astsubay” dedi.

YASADA AÇIKLIK VAR

Başvuruların değerlendirilip gerekli işlemin yapıldığını belirten Cevheroğlu, “Aslında yasada bazı açıklar var. Kadın şiddet mağduru olduğunda korumaya alınacak merkezlerimiz var. Fakat erkek şiddet mağduru olursa nerde kalacak? Ayrıca evden uzaklaştırma cezalarında da aynı sıkıntılar yaşanıyor. Erkek evden uzaklaştırma cezası alıyor ama cebinde parası yok. Bu adam nerede konaklayacak belli değil. Bu süreci aşmak adına çalışma yapılıyor” diye konuştu.       

TOPLUM BİLİNÇLENMELİ

Şiddet mağdurlarının cinsiyet veya meslek ayrımı yapmadan değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Cevheroğlu şöyle dedi: “Bu olaylar tamamen insani açıdan değerlendirilmeli ve gizli tutulmalı. Fakat mağdurların nerelere başvuru yapacağı, ne tür hakları olduğu da kamuoyunda paylaşılmalı. Biz bu mantıkla görev yapıyoruz. Amacımız şiddet olaylarını en alt düzeye indirmek. Aslında erkek sığınma evi konusunda da bir çalışmamız olacaktı fakat magazinsel yönü nedeniyle şuan için erteledik.”

Haberin Devamı

ERDOĞAN AÇILIŞ YAPMIŞTI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından pilot il seçilen Antalya’da Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi bulunuyor. Kepez İlçesi Ahatlı Mahallesi’nde faaliyete gösteren merkezin açılışını ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan barkovizyon aracılığı ile Ankara’dan yapmıştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!