Karikatürist Galip Tekin’e takipsizlik

Güncelleme Tarihi:

Karikatürist Galip Tekin’e takipsizlik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2008 00:00

Karikatürist Galip Tekin hakkında, paylaşılamayan hisseler yüzünden çıkan çatışmada üç kişinin öldüğü Taksim’deki Rıddım Bar’ı bir dönem birlikte işlettikleri Murat Başkan’ı kiralık katil tutarak öldürtmek istediği gerekçesiyle açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Galip Tekin’in azmettirdiği ileri sürülen Maksut Adıyaman içinse Murat Başkan’ı kasten öldürmeye teşebbüs ve hakaret suçlarından fezleke düzenlendi.

Şişli Cumhuriyet Savcılığı şüpheliler Galip Tekin ile Maksut Adıyaman hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Savcı, Galip Tekin hakkında yeterli şüphe ile somut ve inandırıcı delil bulunmadığına karar verdi. Maksut Adıyaman hakkında dokuz yıl üç aydan 17 yıl dört aya kadar hapis istemiyle fezleke düzenledi. Murat Başkan, 26 Kasım’da da Galip Tekin ile Barış Mağuş’ın kendisini tehdit ettiğini öne sürerek, Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. Rıddım Bar’ın hisseleri buna rağmen yine paylaşılamamıştı. Barış Mağuş, karikatürist Galip Tekin’den barın yüzde 48 hissesini aldı ve bunları Yakup Saral’a devretti. Tufan Saral da alışverişi ailenin adını kullanarak yapan amcasının oğlu Yakup Saral’dan hisseyi istedi. Yakup Saral, hisseyi vermeyince Tufan Saral yanına aldığı yedi adamı ile barı Kurban Bayramı’nın ikinci günü bastı. Çıkan çatışmada Tufan Saral ile iki adamı öldü. Çatışma bar dışına da taştı. Murat Uygur da barın dışında aldığı kurşun darbeleriyle öldü. Çatışmadan sonra Yakup Saral ve diğer akrabalarının Zonguldak’a gittiği belirlendi. Yapılan baskında Yakup Saral ve Özgür Saral ile Tufan Saral’ın çatışmaya karışan adamları Fatih Zengin, Ali Yılmaz ve Şahin Ekinci ile birlikte toplam 11 kişi yakalandı. istanbul Adliyesi’ne sevk edilen 11 şüpheliden 10’u tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!