Karikatür ustaları çocuklarla çizdi

Güncelleme Tarihi:

Karikatür ustaları çocuklarla çizdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2008 00:49

Aydın Doğan Vakfı’nın bu yıl 25’incisini gerçekleştirdiği Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması için İstanbul’da bulunan dünyaca ünlü karikatüristlerle jüri üyeleri, dün Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Sema ve Aydın Doğan Eğitim Parkı’nı ziyaret ederek, çocuklarla karikatür çizdiler.

Atölye çalışmasına, 2008 Aydın Doğan Vakfı Karikatür Yarışması birincisi Ahmet Öztürklevent, ikinci Arnavut sanatçı Agim Sulaj ve üçüncülük ödülü sahibi Avusturya’dan Gerhard Gepp’in yanı sıra başarı ödülü kazanan karikatürist ve jüri üyelerinden Robert Rousso (Fransa), Myung Lae-Nam (Güney Kore), Muhammed Şengöz (Türkiye), Ros Thomson (İngiltere), Hors Haitzinger (Almanya), Kambiz Derambakhsh, Marlene Pohle (Almanya) ve Adolp Born (Almanya) katıldı.

Fes çizmeden Türk’ü anlatamam

Eğitim parkının yöneticisi Sema Koray’ın karşıladığı karikatüristlerin çoğu, çevrelerini saran çocukların portrelerini yapmayı tercih etti. Yarışma ikincisi Agim Sulaj, karikatüründe, fesli bir çocuğu, AB bayraklı kitap okurken çizdi. Sulaj, "Modern Türkiye fes imajından rahatsız. Neden fesli çocuk çizdiniz?" sorusuna, "Benim algım öyle olduğu için. Fes çizmeseydim o çocuğun Türk çocuğu olduğunu anlatamazdım. Çünkü fes, Türkiye’nin karakteristik özelliklerinden biri" yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!