Karikatür Oscar'ı bugün

Güncelleme Tarihi:

Karikatür Oscarı bugün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

17. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın ödül töreni bugün Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde saat 18.30'da yapılıyor.

89 ülkenin sanatçılarının katıldığı yarışmadaki eserleri, Arjantinli sanatçı Guillermo Mordillo başkanlığında Latif Demirci, Selçuk Demirel, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, John Jensen (İngiltere), Hüsamettin Koçan, Bas Mitropoulos (Yunanistan),Poul Erik Poulsen (Danimarka), Turhan Selçuk ve Sergei Tunin'dan (Rusya Federasyonu) oluşan Seçiciler Kurulu değerlendirdi.

Yarışma birincisi Rus sanatçı Garif Basyrov 8000 ABD Doları ile Aydın Doğan Vakfı Birincilik Ödülü, Kültür Bakanlığı Plaketi ve Hürriyet Gazetesi Altın plaketi alacak.

Yarışmanın ikincisi Hırvat sanatçı Ceric Zeljko 5000 ABD Doları, Aydın Doğan Vakfı İkincilik Ödülü ve Milliyet Gazetesi Altın Plaketi verilecek. Yine bir Hırvat sanatçı olan Oton Anton Reisinger de Kurul tarafından Üçüncülük Ödülüne layık görüldü. Reisinger, 3500 ABD Doları, Aydın Doğan Vakfı Üçüncülük Ödülü ve Radikal Gazetesi Altın Plaketi alacak.

Seçiciler Kurulu ayrıca 12 sanatçıyı da başarı ödülüne değer gördü. Sanatçılara 300'er ABD Doları verilecek. Bu arada, Posta İşleri Genel Müdürlüğü ödül töreni nedeniyle ‘‘İlk gün zarfı’’ bastırdı. Zarflar bugün Posta gişelerinde özel damgalı olarak filatelistler için satışa çıkartılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!