Kare as

Güncelleme Tarihi:

Kare as
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2001 00:47

Sayfayı erkeklere mahsus kıraathaneye çevirdiğimizin farkındayız ama durmadan yeni albüm çıkıyor. Biz de bu sanatçılardan bazılarını ‘‘erkekler’’ kategorisi içinde ele almaktan başka çare bulamadık.

Yani aşağıdaki isimlerin cinsiyetlerinden ve yeni albüm çıkarmalarından gayri pek ortak noktaları yok. Kıdem sırasına göre gidersek 'Songs From The West Coast' albümüyle Elton John, ‘‘Libre’’ ile Marc Anthony, ‘‘Escape’’ ile Enrique Iglesias ve ‘‘Satılık’’ ile Yavuz Çetin.

ELTON JOHN

SONGS FROM THE WEST COAST

Pürneşe bir halde 54. yaşını idrak eden Sir Elton John 40. albümünü çıkardı. Albümdeki bütün şarkılar John'un yapışık kardeşi söz yazarı Bernie Taupen ile birlikte kotarıldı. Hatırlarsanız ikilinin işbirliğinden Tumbleweed Connection ve Madman Across The Water gibi unutulmaz çalışmalar doğmuştu. Geçen yılın Aralık ayında Los Angeles'taki stüdyoda sadece iki seansta kaydedilen albümde bariz bir sadeleşme arzusu görülüyor. Albümden çıkan ilk parça ‘‘American Triangle’’ Wyoming'de homoseksüel bir gencin öldürülmesini konu ediniyor. Bu albüm için uzun bir aradan sonra (Lady Di'nin ölümünden bu yana) piyano başına oturan Elton John ‘‘Ben Elton John'um ve bu albümde de karar verdim bundan böyle olabildiğince Elton olarak kalmaya devam edeceğim’’ diyor. Siz de Elton John hayranı olarak kalmaya karar verdiyseniz mesele yok.

YAVUZ ÇETİN/ SATILIK

Türkiye'de rock-blues ritimlerini en iyi çalan ve yorumlayan sanatçılardan biri olan Yavuz Çetin'in bu dünyadan çekip gitmeye karar verdikten sonra ardında bıraktığı albüm. 1992 yılında arkadaşlarıyla kurduğu ‘‘Blue Blues Band’’ grubuyla cover parçaları gitarla en iyi çalan ve yorumlayan isim olarak hafızalarda kalan Yavuz Çetin özellikle Kadıköy ve Bakırköy tayfasının yakından tanıdığı bir isimdi. Satılık, aralarında Göksel, MFÖ ve Bulutsuzluk Özlemi'nin olduğu pek çok sanatçıya eşlik eden Çetin'den sevdiklerine bir hatıra albümü. ‘‘Yaşamak İstemem’’, ‘‘Oyuncak Dünya’’ ve ‘‘Sadece Senin Olmak İstedim’’ şarkılarının öne çıktığı albümün ses mühendisliğini Çetin'in kız arkadaşı Mine Erkaya üstlenmiş.

MARC ANTHONY / LIBRE

Marc Anthony Blue Jean Dergisi'nin son sayısında kendisiyle yapılan söyleşide ‘‘Şarkı söylemeye mecburum’’ diyor ve devam ediyor: ‘‘Tamamı İspanyolca şarkılardan oluşan Libre bence kariyerim boyunca yaptığım en iyi, en çok çalıştığım albüm oldu. Normalde üç haftada kaydederdim, sekiz ay sürdü. Libre'de diğerlerine göre benden daha çok şey var, hem rahatlığım hem olgunluğum. Benim kesinlikle en favori albümüm. Bu defa şarkıların yazılış kısmına daha çok karıştım, kendimden daha çok şey verdim. Dört yıldır ilk defa bir salsa albümü çıkartıyorum ve buna gerçekten çok acıkmıştım. Sonuçtan o kadar memnunum ki, bundan daha iyisini yapıp yapamayacağımdan emin olamıyorum’’.

ENRIQUE IGLESIAS / ESCAPE

İngilizce şarkılarla üne kavuşan Marc Anthony İspanyolca albüm çıkarırken, İspanyolca şarkılarıyla tanıdığımız Enrique Iglesias da İngilizce albüm çıkardı. Babası Julio'nun yıllardır üzerine düşen gölgesinden nihayet kurtulan Enrique Iglesias ‘‘Ben bir Latin'im ve öyle kalacağım’’ dese de Escape albümünün kendisini üzerine yapışan ve nefret ettiği ‘‘latin lover’’ etiketinden kurtaracağını umuyor. Asıl büyük arzusu ise hayran olduğu Dire Straits, U2, Bruce Springsteen gibi isimlerle aynı ligde top koşturmak. Yani bir stadyum dolusu insana bir ağızdan kendi şarkılarını söyletmek. Eğer iyi bir Enrique hayranıysanız Ricky Martin'in beceremediği şeyi onun başarmasıiçin dua etmenizi öneririz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!