Kardeşçe yaşamak en büyük onurumuz

Güncelleme Tarihi:

Kardeşçe yaşamak en  büyük onurumuz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2012 00:00

Çanakkale gezisini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, dün deniz otobüsüyle önce Gökçeada’ya ardından da Gelibolu Yarımadası’na gittiler.

Gül çiftini, Gökçeada’da aralarında Gökçeada Metropoliti Yorgo Kirlos’un da bulunduğu protokol ve ada sakinleri limanda karşıladı. Gökçeada’nın meydanına geçen Cumhurbaşkanı Gül, “Gönüllerin Cumhurbaşkanı hoş geldiniz” yazılı pankartlarla karşılandı. Burada Gökçeadalılara hitap eden Gül, “Kardeşçe yaşamak en büyük onurumuz” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un doğup büyüdüğü, Rumların ağırlıkta yaşadığı Zeytinli Köyü’ne de geçti. Eşiyle sokaklarda yürüyen, Gökçeada’yı Koruma, Yardımlaşma, Geliştirme ve Yaşatma Derneği’ni de gezen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Patrik Bartholomeos’un kardeşinin sahibi olduğu, ancak Panayar Banago’nun işlettiği Madam’ın Yeri olarak bilinen kahvehanede sakızlı dibek kahvesi içti. Adayı ziyaret eden üçüncü Cumhurbaşkanı olan Gül, kahve içerken, adanın 3 gazisinden Kore gazisi 85 yaşındaki İlya Banago ile de sohbet etti. Sohbet sırasında “Artık kimse doğduğu yerde yaşamıyor. Biz de yani” diyen Cumhurbaşkanı Gül, basına kapalı öğle yemeğinde metropolit Yorgo Kirlos, müftü Halim Işık ve ada sakinleriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi, Kaleköy Limanı’nı gören Yakamoz Otel’in restoranında anı fotoğrafı da çektirdi.
Karanfil bıraktılar
Gül ve beraberindekiler daha sonra deniz otobüsüyle Gelibolu Yarımadası’na geçti. Gül, Şehitler Abidesi’ni ziyaret etti. Buradaki törende Çanakkale Savaşı’nı tasvir eden ve Atatürk heykelinin bulunduğu rölyefin önüne çelenk koyan Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı çalındı. Cumhurbaşkanı Gül, şehitlik defterini imzaladıktan sonra eşi Hayrünnisa Gül ile şehitliğe kırmızı karanfiller bıraktı. Gül’e, ziyaretinin anısına Çanakkale Savaşı’nda Türk askerlerinin giydiği kepin bir örneği ve Cumhurbaşkanlığı Forsu hediye edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!