Karayolu çalışmasında mağara bulundu

Güncelleme Tarihi:

Karayolu çalışmasında mağara bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2008 11:44

Mersin-Antalya kara yolu çalışmaları sırasında, Bozyazı ilçesi yakınlarında, bir mağara bulunduğu, inceleme yapılması amacıyla bu bölgedeki faaliyetlerin geçici süreyle durdurulduğu bildirildi.

Bozyazı ilçesi Tekmen beldesi yakınlarında süren çalışmalar sırasında, içinde çok sayıda sarkıt ve dikitin bulunduğu, koridorlarla bir birine bağlı kovukların yer aldığı mağaraya ulaşıldı. İlk incelemede, yaklaşık 500 metre kadar derinlikte su gözüne rastlanıldı.

Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit,  “Akdeniz Sahil Yolu Projesi” olarak da bilinen Mersin-Antalya Karayolu çalışması sırasında ekipler tarafından bulunan mağara dolayısıyla yolun bu kesiminde faaliyetlere ara verdiklerini belirtti.
Akyiğit, “Mağara, sarkıt ve dikitleriyle şaşırtıcı görünüme sahip. Bu nedenle durumu hemen Anamur Müze Müdürlüğü yetkililerine bildirdik ve araştırma yapılmasını istedik” diye konuştu.

Anamur Müze Müdürü Ramazan Peker de Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerle dikit ve sarkıtların göz önünde bulundurularak detaylı incelemelerde bulunacaklarını ifade eden Peker, şöyle konuştu:

“Mağarada bugün araştırmalar başlayacak. Özelliğine göre belki de güzergahta değişilik yapmak bile gerekebilir. Çünkü mağarayı sit alanı ilan edebilir, hatta ilerleyen süreçte ziyarete bile açabiliriz. İncelemelerin ardından daha belirgin sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!