Karayalçın ve Öymen KAFDER'de

Güncelleme Tarihi:

Karayalçın ve Öymen KAFDERde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2009 11:24

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, yarın Ankara Kafkas Derneği üyeleriyle bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Derneğin kış bahçesinin açılışını yapacak olan Karayalçın akşam da dernek üyeleriyle birlikte Elbruz Halk Dansları Topluluğu'nun dans gösterisini izleyecek. Karayalçın'ın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de cumartesi günü "Kafkasya Politikaları" konulu konferans verecek.

Ankara'daki seçim çalışmaları kapsamında bugüne kadar çok sayıda dernek ve sendikayı ziyaret eden Karayalçın'ın yarınki durağı Ankara Kafkas Derneği olacak. Derneğin Beştepe'de bulunan binasının yenileme ve tadilat çalışmalarının tamamlanması nedeniyle saat 18.30'da düzenlenen etkinliğe katılacak olan Karayalçın, yeni yapılan kış bahçesinin açılışını gerçekleştirecek.

Derneğe bağlı kadınlar komisyonu tarafından düzenlenen etkinlikte katılımcılara Çerkes Mutfağı'ndan yemekler sunulacak. Açılışın hemen ardından gerçekleştirilecek olan geleneksel geceye de katılacak olan Karayalçın, derneğin dünyaca ünlü dans grubu olan Elbruz Halk Dansları Topluluğu'nun dans gösterisini izleyecek. Etkinlik süresince dernek üyeleriyle sohbet edecek olan Karayalçın, üyelerin taleplerini ve sorunlarını da dinleyecek.

ÖYMEN’DEN KONFERANS

Karayalçın'ın ardından derneğin bir diğer konuğu da CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen olacak. Öymen'in, Kafkas Dernekleri Federasyonu'na bağlı derneklerde başlayan konferanslar zincirinde üçüncü durak Ankara olacak. Öymen, cumartesi günü saat 17.00'de yine dernek binasında düzenlenecek "Kafkasya Politikaları" konulu bir konferansa katılacak. Daha önce Bursa ve İstanbul Bağlarbaşı derneklerinde yurttaşlarla buluşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Rusya ile Gürcistan arasındaki savaş ve ardından Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanımasıyla yeni bir boyut kazanan Kafkasya'daki dengeler konusunda üyelere değerlendirmelerde bulunacak.

Dernek Başkanı Vacit Kadıoğlu, büyükşehir belediye başkan adaylarından derneklerini ziyaret etmek isteyenlerle yakın temas kurma konusunda bir komisyon kararı aldıklarını belirterek, "Sayın Karayalçın da bizimle görüştü, yaptığımız etkinlikle kendisini üyelerimizle

buluşturacağız, kendisinden seçilmesi halinde yapacağı işler konusunda bilgi alışverişinde bulunacağız" dedi. Kadıoğlu, Onur Öymen'in dış politika konularındaki birikimlerini kendileriyle paylaşacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!