Karavanadan zehirlendiler

Güncelleme Tarihi:

Karavanadan zehirlendiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2008 00:00

Isparta'da, 40’ıncı Piyade Er Eğitim Komutanlığı’nda temel eğitim gören acemi erler, önceki akşam karavanada mercimek çorbası, püreli dalyan köfte, pırasa ve şekerpare yedi.

Haberin Devamı

Sabaha karşı mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle uyanan birkaç er revire kaldırıldı. Zehirlenme belirtisi gösteren erlere  ilerleyen saatlerde yenileri eklenince ambülanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Zehirlenenlerin sayısı önce 89, daha sonra 134, son olarak da 500’e ulaştı. Isparta Devlet Hastanesi’nde 120, Gülkent      Devlet Hastanesi’nde 70, Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 80, Eğridir Kemik Hastalıkları Hastanesi’nde 150, Asker Hastanesi’nde ise 80 er tedaviye alındı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, zehirlenen askerler için 1200 serum gönderildi. Kışlada zehirlenme olayı nedeniyle dün sabah çarşı iznine çıkan askerler, askeri araçlarla cadde ve sokaklardan toplanarak birliklerine getirildi.

Haberin Devamı

HAYATİ TEHLİKE YOK

Askerlerin zehirlenme nedeninin saptanması için inceleme başlatılırken, olaya karavanadaki köftenin kıyması ya da püreye katılan sütün neden olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Genelkurmay Başkanlığı da kışladaki gıda zehirlenmesi ile ilgili resmi internet sitesinde açıklama yaptı. Açıklamada, "Söz konusu personelden hayati tehlikesi olan bulunmamaktadır" ifadesine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!