Karatepe içerde

Güncelleme Tarihi:

Karatepe içerde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, Ankara DGM tarafından, halkı din farkı gözeterek kin ve düşmanlığı tahrik ettiği gerekçesiyle çarptırıldığı 1 yıllık hapis cezasını çekmek üzere, dün Yahyalı Cezaevi'ne girdi. İnfaz Yasası'na göre 4 ay 26 gün yatacağı cezaevine girerken kapıda poz veren Karatepe, ‘‘Burada da Türk Bayrağı dalgalanıyor. Burası da vatanın bir parçası’’ dedi. Hapis yatacağı, Kayseri'ye 110 kilometre uzaklıktaki Yahyalı Cezaevi'ne bir gün önceden yatak yorgan, çalışma masası ve televizyon ile kişisel eşyasını gönderen Şükrü Karatepe, önceki akşam saat 21.00'de Kayseri'den ayrıldı. Karatepe, yanında FP Milletvekili Nurettin Kaldırımcı, Melikgazi Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cafer Beydilli ile Yahyalı'ya geldi. Yahyalılı olan Kaldırımcı'nın yakını Esat Keskinkılıç'ın ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki çiftliğine konuk olan Karatepe, dün sabah saat 08.45'te Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Gökçek'e teslim oldu. İşlemlerin yapılmasından sonra, ilçe merkezine 2.5 kilometre uzaklıktaki cezaevine gelen Karatepe, saat 10.00'da, kapıda basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptıktan sonra cezaevine girdi. Üzerinde kahverengi bir mont olan Karatepe'nin, uzgün ve uykusuz bir gecenin ardından bitkin olduğu görüldü. Karatepe, cezaevinin ikinci katında bulunan ve iki bölümden oluşan kalacağı odayı önceden boyattı, kırık camları değiştirtti, tabanı halıyla kaplattı. Dayanıp döşenen odada, güneş enerji sistemine bağlı sıcaksu bulunmasına karşın, bir de elektrikli şofben takıldı. Karatepe'nin tahliye olurken getirdiği tüm eşyayı cezaevine bağışlayacağı açıklandı.

Bu arada Karatepe'nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın görevden alınmasına ilişkin Danıştay kararına yaptığı itiraz, Danıştay Daireler Kurulu'nca henüz sonuçlandırılmadı. Çıkacak karardan sonra, Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri arasından yeni başkan seçilecek. Karatepe, mahkumiyetiyle ilgili iç hukuk yollarının kapandığını ileri sürerek, 2 Nisan 1998'de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu ve 8 milyon Fransız Frangı tazminat talep etti. Karatepe hakkında yine kapatılan RP'nin Kayseri İl Divanı Toplantısı'nda 21 Aralık 1997 günü yaptığı konuşma nedeniyle, Ankara DGM'da 3 yıl hapis istemiyle açılan bir başka dava da devam ediyor.

Mahkûmlara baklava ısmarladı

Şükrü Karatepe, 45 hükümlü ve tutuklunun kaldığı cezaevine bir tepsi baklava getirtti. Avukatlar, ikinci katta Karatepe için hazırlanan odaya yatak-yorgan, televizyon gibi eşyayı bir gün önceden taşıttılar. Dün baklavanın yanısıra, bir çanta, bir daktilo ve 1.5 litrelik biri Coca Cola olmak üzere 2 şişe meşrubatı Karatepe'nin ardından cezaevine soktular.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!