Karateci çocuk tramvayın altında kaldı

Güncelleme Tarihi:

Karateci çocuk tramvayın altında kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 15:44

ANTALYA'da karate branşında şampiyon olan Fatma- Ergün Ayata çiftinin kendileri gibi karateci olan oğulları 12 yaşındaki Yusuf Ayata, yolun karşı tarafına karşıya geçmek isterken tramvayın altında kalarak yaralandı. İtfaiye, tramvayın altında 20 metre sürüklenen şampiyon karateciyi sıkıştığı yerden çıkardı.

Kaza, Şarampol Caddesi'nde meydana geldi. Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan ve ilköğretim okulu 5'inci sınıf öğrencisi olan Yusuf Ayata, bu sabah kendisi gibi karateci olan 2 kız kardeşi ile birlikte kahvaltı yaptı. Ablaları bu kez her zamankinden erken yola çıkarak Güllük Caddesi üzerindeki karate salonuna gitti. Yusuf Ayata ise bir süre sonra antrenmana geç kaldığı düşüncesiyle koşarak yola koyuldu. Ayata, Şarampol Caddesi'nde yolun karşısına geçmek istedi. Gelen minibüsün önünden koşarak yolun karşısına geçmeye çalışan Yusuf Ayata'ya, minibüs ile aynı hizada giden tramvay çarptı. Vatman Serdar Yıldırım, çocuğa çarptığını anlayınca frene basmasına rağmen ancak 20 metre sonra durabildi. Tramvay altında sıkışan Yusuf Ayata için itfaiye kurtarma ekibi ve ambulans çağrıldı. Gelen kurtarma ekibi kısa süren çalışma ardından çocuğu bulunduğu yerden çıkararak ambulansa yerleştirdi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Yusuf Ayata'nın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Antrenmana gittiği karate salonunun antrenörü Mustafa İldeniz, Yusuf Ayata'nın gelecek vaat eden karateci olduğunu anlatırken, “İki yıldır kardeşleriyle birlikte salonuma geliyor. Antalya'da yapılan il şampiyonalarında birincilik ve ikincilikleri var. Çok üzücü bir olay” dedi.
Baba Ergün Ayata ise oğluna sürekli tramvay yolunda karşıya geçerken dikkatli olması uyarısında bulunduğunu belirterek, “Hatta bir ara çocuklarımı o yola götürerek kendi aramızda tatbikat bile yaptık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!