Karaman'ın koyunu geri dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Karamanın koyunu geri dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2006 11:49

Karaman'da 2000 yılında dönemin belediye başkanı tarafından, Karamanlıları alay konusu yaptığı gerekçesiyle kaldırılan 2 koyun heykeli, mevcut Belediye Başkanı Ali Kantürk'ün talimatıyla tekrar kentin belirlenen yerlerine yerleştirilecek.

Haberin Devamı

Kantürk, yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok iyi bilinen Karaman koyununun ününün ülke sınırlarını aştığını söyledi. İsmi Karamanla özdeşleşen bu koyun türünün kentin önemli değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Kantürk, 1991 yılında CHP'li Belediye Başkanı Yaşar Evcen döneminde Hükümet Konağı bahçesi, Konya yolu girişi ve Dil Parkı'na birer Karaman koyunu heykeli yerleştirildiğini anlattı.

Ancak bu heykellerden ikisinin kendisinden önceki Belediye Başkanı tarafından 2000 yılında kaldırıldığını belirten Kantürk, şunları kaydetti:

“Önceki Belediye Başkanı MHP'li olduğu için Karaman'da uzun süre 'koyunları kurt yedi' esprisi yapılmıştı. Bize gelip bu koyunların akıbetini soran vatandaşlar oldu. Hatta bu koyunları evlerinin bahçelerine dikmek için isteyen vatandaşlarımız var. Ancak, biz kaldırılan koyun heykellerini bir türlü bulamadık. Biz tam 'koyunları kurt yedi esprisi acaba gerçek mi?' derken, koyun heykellerini Park Bahçe Müdürlüğümüzde bulduk. Bu heykelleri belirlediğimiz yerlere tekrar dikeceğiz. Koyun heykellerinin yanı sıra Karaman elmasını da temsil edecek ve elmanın ön planda olduğu heykeller yaptırmak için girişimlerimiz var.”

Haberin Devamı

1991 yılında CHP'li Belediye Başkanı Yaşar Evcen'in talimatıyla yaptırılan 3 Karaman koyunu heykelinden, Eski Hükümet Konağı bahçesi ve Konya Yolu girişindeki 2'si 2000 yılında MHP'li Belediye Başkanı Halil İbrahim Gülcan'ın talimatıyla kaldırılmıştı.

Gülcan, bu heykelleri, Karamanlıları alay konusu yaptığı ve dalga geçilmesine neden olduğu gerekçesiyle kaldırdıklarını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!