Karaköy Sahili'nde film gibi tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Karaköy Sahilinde film gibi tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2010 19:45

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, Karaköy'de bir gemide rehine kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Havadan ve denizden yapılan ve filmleri aratmayan görüntülerin yaşandığı operasyonda rehineler kurtarılırken korsanlar kıskıvrak yakalandı.

Haberin Devamı

FİLM GİBİ TATBİKATTAN GÖRÜNTÜLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Deniz Şube Müdürlüğü, Havacılık Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü bugün Karaköy'deki limanda bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikat senaryosuna göre, 1'i kadın 2 korsan tarafından, Karaköy’de bulunan Gümrük Muhafaza Memurluğu terminaline yanaşan bir gemi ele geçiriliyor. Korsanlar kaptan ve mürettebatı rehin alıyorlar. Senaryoda geçen kurtarma tatbikatı, filmleri aratmayacak bir şekilde özel harekat timleri tarafından, şöyle gerçekleştirildi.

Rehin alma olayı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde kırmızı alarm verildi, limanın deniz ve kara tarafı ablukaya alındı, bütün giriş ve çıkışlar tutuldu. İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı. Bu sırada Atatürk Havalimanı’nda bulunan Havacılık Şube Müdürlüğü’ne bağlı skorsky helikopterlerine binen özel harekat timleri harekete geçti. Skorsky helikopterler limanda bulunan geminin üzerinde alçak uçuş yaparak tam donanımla timleri halatlarla geminin gövdesine indirdi. Ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan özel harekatçılar gemiye girdikten sonra, sis bombası kullanarak yollarına devam etti. Geminin komuta merkezine giren timler, korsanları etkisiz hale getirerek rehineleri kurtardı. Rehineler sağlık kontrolünden geçirilip tedavi için hastaneye kaldırılırken bu sırada bomba uzmanı ekipler yanlarında köpeklerle gemide bomba araması yaptı. Ardından korsanlar polis tarafından karakola götürüldü.Karaköy sahilinde bulunan bazı vatandaşlar kurtarma tatbikatını film gibi izler, bazıları cep telefonlarına kaydederken, bazıları da balık tutmayı sürdürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!