Karakolluk ameliyat

Güncelleme Tarihi:

Karakolluk ameliyat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Guatr ameliyatı sonrası hasta ölünce paniğe kapılan doktor, kaçıp karakola sığındı. Eşinin yanlış iğneden öldüğünü iddia eden koca, doktoru ihmalle suçladı.

GUATR tedavisi için Aksaray'daki özel Doğaner Hastanesi'ne yatırılan iki çocuk annesi Hatice Eşiyok'un (30) ameliyattan sonra ölmesi üzerine olaylar çıktı. Ameliyatı yapan İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Necmettin Sökücü, apar topar hastaneden kaçtı. Daha sonra karakola sığınan Prof. Sökücü'yü suçlayan hastanın kocası Ahmet Eşiyok, ‘‘Ameliyatı yapıp muayenehanesine gitti. Hastanede, hemşire ve güvenlik görevlilerinden başka kimse yoktu. Hatice'yi ölüme terk etti’’ dediler.

Birbirlerini suçladılar

Hatice Eşiyok'un ölümü üzerine paniğe kapılan Prof. Dr. Necmettin Sökücü, hastaneden kaçmaya başladı. Eline geçirdiği yangın söndürme tüpünü üzerine yürüyen Hatice Sökücü'nün yakınlarının üzerine fırlatan Prof. Sökücü'nün hızla kapattığı kapının camları, 17 yaşındaki Onur Küçük'ü yaraladı. Öfkeli hasta yakınlarının elinden kurtulmayı başaran Sökücü, Aksaray Karakolu'na sığınarak, hasta yakınlarından davacı oldu. Hasta yakınlarının da suçladığı Sökücü, bir süre gözaltında tutuldu.

Profesör sarhoş iddiası

Hatice Eşiyok'un ölümünde ihmali olmadığını söyleyen Sökücü, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Prof. Dr. Necmettin Sökücü'ye, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan muayenesinde alkolsüz raporu verildi. Ancak isminin açıklanmasını istemeyen bir polis memuru ise Sökücü'nün aşırı derecede alkollü olduğunu iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!