Karadeniz'de bin 989 köy yolu ulaşıma kapalı

Güncelleme Tarihi:

Karadenizde bin 989 köy yolu ulaşıma kapalı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 11, 2002 12:58

Türkiye`yi geçen hafta etkisi altına alan elverişsiz hava koşulların etkileri devam ediyor. Karadeniz'de toplam bin 989 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Haberin Devamı

Ordu Valiliği`nden yapılan açıklamada elektrik arızaları nedeniyle birçok yerleşim birimine su verilememesi yüzünden kaynak suyu kullanımının yaygınlaştığına dikkat çekilerek, vatandaşların kolibasili tehlikesine karşı bu suları içme amaçlı kullanmamaları istendi.
   Â
ERZURUMÂ
   Â
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yoÄŸun kar yağışının ardından DoÄŸu Anadolu Bölgesi`nin kuzeyden gelen soÄŸuk havanın etkisinde kaldığını bildirdi. Gece en düşük hava sıcaklığının eksi 33 derece olarak ölçüldüğünü belirten yetkililer, 14 Ocak Pazartesi gününe kadar hava sıcaklığının daha da düşeceÄŸini kaydettiler.Â

GAZÄ°ANTEPÂ
   Â
Gaziantep`in İslahiye İlçesi`nde, bir hafta önce yağan karın olumsuz etkilerinin devam ettiği, elektrik, su ve telefon hizmetlerinde sıkıntı çekildiği bildirildi.  Yoğun kar yağışı sonrasında, kentin bir bölümü ve 46 köye, enerji ve telefon direklerinin devrilmesi nedeniyle elektrik verilemiyor, telefon görüşmeleri yapılamıyor.  TEDAŞ Müessese Müdür Yardımcısı Yunus Özel, elektrik direklerinin tamamına yakınının devrildiği ilçe ve köylere elektrik verebilmek için 6 ekiple çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.
   Â
EDÄ°RNE
   Â
Edirne`nin Kapıkule Sınır Kapısı`nda, elverişsiz hava koşulları nedeniyle yolcu geçişinde bir önceki yıla göre yüzde 50 oranında azalma oldu. Kapıkule Gümrük Kapısı`ndan, 10 gün içinde 3 bin 295 araçla 15 bin 864 yolcu giriş yaparken, aynı sürede 3 bin 431 araçla 19 bin 239 yolcu da çıkış yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!