Karadeniz Mafyası’na üç idam istemi

Güncelleme Tarihi:

Karadeniz Mafyası’na üç idam istemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bakırköy - Çete kurdukları iddiasıyla DGM’de yargılanan Karadeniz Mafyası elemanlarından Tuncay Topyay, Ahmet Atlılar ve Ercan Atasoy'un, Güngören'de Hüseyin Çakıroğlu'nu öldürdükleri iddiasıyla, haklarında Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan bir başka davada idamları isteniyor.

İddianameye göre, çetenin lideri olan Tuncay Topyay, kardeşi Şenol Topyay'ı, Mehmet Kakşin ile birlikte öldürdüğü ileri sürülen Hüseyin Çakıroğlu'nun öldürülmesi işini azmettirdi.

Çeşitli suçlardan yargılanan sanıklardan Tuncay Topyay son duruşmada suçlamaları reddederek, ‘‘Olayla hiçbir ilgim yok. Kardeşim Star Gazinosu'nda Hüseyin Çakıroğlu tarafından öldürüldü. Cenazesini Trabzon'un Of ilçesi'nde gömdük. Orada aile büyükleri biraraya geldi. Olayın büyütülmemesi ve intikama gerek olmadığı konusunda karara varıldı. Ancak amcamın oğlu Şerif İhtiyar ile Ahmet Atlılar, 'Bu bizim sorunumuzdur, Şenol'un intikamını alacağız' dediler. İstanbul'a döndük, bir süre sonra Çakıroğlu'nun öldürüldüğünü duydum. Azmettirici değilim. Onu vurmak için birini tutmaya gerek yok, isteseydim kendim vururdum’’ dedi.

Hüseyin Çakıroğlu'nu kurşunlayarak öldürdüğünü söyleyen Ahmet Atlılar ise, kimsenin kendisini azmettirmediğini ifade etti. Atlılar, ‘‘Tuncay'ın bu olayla ilgisi yoktur. Kimse beni azmettirmedi. Zaten benim ruh halim başkasının azmettirmesine gelmez’’ diye konuştu. Her iki sanık da, emniyetteki ifadelerinin işkenceyle alındığını söyledi. Atlılar, ‘‘Ben olayı olduğu gibi anlattım. Çakıroğlu'nu öldürdüğümü olduğu gibi söylediğim için baskı ve işkenceyi o kadar çok yaşamadım. Ama Tuncay ve Ercan çok baskı gördüler, Hatta, Ercan bu baskı yüzünden bileklerini kesti’’ dedi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!