Karadeniz 1 milyar dolara temizlenecek

Güncelleme Tarihi:

Karadeniz 1 milyar dolara temizlenecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2001 00:00


Zonguldak ve Karadeniz Çevre Birliği Koordinatörü Vali İsmet Metin, ''Katı atıkların bertaraf edilmesi için 14 ilde yaklaşık 1 milyar dolar tutarında tesis kurulması planlandı'' dedi.

Metin, Karadeniz Bölgesi'ndeki Zonguldak, Bartın, Karabük, Amasya, Artvin, Bayburt, Çorum, Düzce, Giresun, Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop ve Trabzon illeriyle özel idare müdürlükleri ve belediyelerden oluşan ''Karadeniz Çevre Birliği''nin kurulduğunu hatırlattı.

Çevre Bakanlığı ile Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında tehlikeli atık bertaraf tesislerinin bölgesel olarak planlanıp yapılması ve işletilmesi amacıyla ''koordinatör vali'' olarak kendisinin görevlendirildiğini belirten Metin, şunları kaydetti:

''İlgili bakanlığın teknik elemanları tesislerinin yeri, büyüklüğüve maliyeti hakkında fizibilite projeleri hazırlayacak. Projelerin tamamlanmasının ardından illere kurulacak tesisler belirlenecek. Katı atıkların bertaraf edilmesi için 14 ilde yaklaşık 1 milyar dolar tutarında tesis kurulması planlandı. Bakanlık bunun için Dünya Bankası'ndan 200 milyon dolar ve İspanya hükümetinden de 800 milyon dolarlık kaynak temini çalışmalarına başlayacak.''

Metin, birliğin genel kurulunun yakın zamanda Samsun'da yapılarak yeni yönetimin belirleneceğini sözlerine ekledi.





Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!