Karadağ'da seçim protestosu

Güncelleme Tarihi:

Karadağda seçim protestosu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2013 18:07

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, 7 Nisan'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki iki adaydan biri olan Miograd Lekiç'in taraftarları, sonuçları protesto etmek için gösteri yaptı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı önünde toplanan grup, Sosyalist Demokrat Partisi'nin (DPS) adayı, mevcut cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç'in seçimi kazandığını gösteren sonuçlara tepki gösterdi.
Protestolar nedeniyle, cumhurbaşkanlığı binası civarındaki sokaklar araç trafiğine kapatıldı, Karadağ Meclisi etrafına güvenlik bariyerleri yerleştirildi.
Gruba hitap eden Lekiç, "Gerçek zafer dürüst Karadağ'a ve emeğin ödüllendirilip, suçun cezalandırılacağına inananlarındır" dedi.


"Seçim sonuçlarıyla barışıp, vazgeçmeyi ve oylarımı onlara hediye etmeyi düşündüm" diyen Lekiç, "Ancak benim buna hakkım yok. Burada oyları çalınan ben değilim, sizlersiniz" ifadesini kullandı.
Merkez Seçim Komisyonu'nun açıkladığı ilk sonuçlara göre, mevcut cumhurbaşkanı ve DPS adayı Vuyanoviç oyların yüzde 51,21'ini, Demokratik Cephe'nin (DF) adayı Lekiç ise yüzde 48,79'unu almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!