Karabayır’a acil durum karakolu

Güncelleme Tarihi:

Karabayır’a acil durum karakolu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2002 01:47

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tasarruf tedbirleri gerekçesiyle, bir ayda 11 semt karakolunu kapatırken Küçükarmutlu ve Esenler Karabayır Mahallesi'ne, olaylar nedeniyle 24 saat içinde birer acil durum karakolu açtı.

Son 6 yıl içinde, olay sayısı az olan 34 karakolun kapısına kilit vuran İstanbul Emniyet Müdürlüğü, son iki ay içinde, olay sayısının çokluğu nedeniyle iki acil durum karakolu açtı. İlk acil durum karakolu, 14 Kasım 2001 tarihinde Küçükarmutlu'da açıldı. Bir zamanlar TAYAD üyesi Oya Gökbayrak'ın kullandığı, uzun süredir boş duran gecekondu, tadilat yapılıp mavi boyayla boyandıktan sonra, duvarına ‘‘TC Küçükarmutlu Geçici Karakolu’’ tabelası asıldı ve hizmete sokuldu. Emniyet Müdürlüğü, son yıllarda olayların hiç eksik olmadığı Küçükarmutlu'ya, sürekli bir karakol yapmak için girişimlere başladı.

Esenler Kaymakamlığı Karabayır Mahallesi Geçici Asayiş Karakolu ise Roman vatandaşlarla Siirtlilerin kanlı çatışması üzerine kuruldu. Karabayır Mahalle Muhtarlığı olarak kullanılan tek katlı bina, pencere çerçeveleri maviye boyandıktan sonra, önüne bir bayrak dikilip karakol olarak hizmet vermeye başladı. Muhtar Selçuk Alarslan ise eşyalarını toplayıp, Sağlık Ocağı'nın ikinci katındaki bir odaya taşındı. Binası elinden alınan Selçuk Alarslan, mahallesinde asayiş sağlanacağı için, bu durumdan hiç de şikayetçi değil. ‘‘Mahallemizde yeter ki polis olsun. Ben kendime yeni bina bulurum’’ diyor. Karabayır Karakolu'nun kalıcı olup olmayacağını, mahalledeki olayların seyri gösterecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!