Kara ölüme 13 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Kara ölüme 13 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2010 00:00

İkisi kayıp 30 madenciye mezar olan Karadon’daki grizu patlamasıyla ilgili rapor üzerine 13 kişi gözaltına alındı. 2’si savcılık tarafından serbest bırakılırken 11 zanlı tutuksuz yargılanacak.

Haberin Devamı

ZONGULDAK’ta, 17 Mayıs’ta, 30 madencinin ölümüyle sonuçlanan grizu patlamasıyla ilgili bilirkişi heyetinin hazırladığı rapor doğrultusunda maden mühendisi Taşkın Oruç ve puantajına bakmaya giden tekniker Özcan Güneyoğlu ile taşeron firma Yapıtek’in ortaklarından Halim Köse’nin de bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Savcılık 2 kişiyi serbest bıraktı. Mahkemeye çıkarılan 11 kişiden Halim Köse, proje sorumlusu Kadir İpek ile TTK Karadon Müessese Müdürü İsmail Güner, TTK çalışanları Vedat Küçükbükücü, Mustafa Küçük ve Murat Taşçı, ‘dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçlamasıyla tutuklandı. Diğer 5 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yapılan itiraz üzerine tutuklanan 6 kişi de serbest bırakıldı.
Kayıp madenci aşçı
Raporda ölen işçilerin çoğunda gaz maskesinin olmadığı, kayıp işçilerden Engin Düzcük’ün asıl mesleğinin aşçılık olduğu, sensörlerin yerleştirme konumlarının hatalı olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!