Kara liste

Güncelleme Tarihi:

Kara liste
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sanat dünyasında panik

Polis, İBDA-C'nin ölüm listesini ele geçirdi. Öldürülecekler listesinde Hülya Avşar'dan Tarkan'a kadar birçok ünlü sanatçı yer alıyor.

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin yasadışı İslami örgütü İBDA-C'yi çökertmek için gerçekleştirdiği operasyonlarda ‘‘ölüm listesi’’ ele geçirildi. Listede yer alan birbirinden ünlü kadın ve erkek sanatçılar uyarıldı. Ünlü isimlerin, İslami terör örgütü tehdidi altında olduğunun öğrenilmesi sanat dünyasında panik yarattı.

Teker teker arandı

Aralarında Bülent Ersoy, Hülya Avşar, Sibel Can, Hande Ataizi, Seren Serengil, Harika Avcı, Tarkan ve Burak Kut'un isimleri bulunan listedeki ünlüler, birer birer aranarak öncelikle Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verilmesi için uyarıldı. Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe verilmesinden sonra İstanbul Valiliği'nden koruma istemeleri veya kendi güvenliklerinin kendileri tarafından sağlanacağını bildirmeleri istendi.

Hepsi koruma peşinde

Bu konuda isimleri geçen ünlüler, heyecan içinde birbirlerini ararken savcılığa başvurduklarını, daha sonra korunma önlemleri almak için çareler düşündüklerini belirttiler. Ancak Türkiye'nin başına bela olduğunu belirttikleri yasadışı İslami örgütün neden kendilerini seçtiği konusunda bilgileri olmadığını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!