Kara kış yurtta etkili oluyor

Güncelleme Tarihi:

Kara kış yurtta etkili oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2010 17:01

Yurdun bazı kesimlerinde etkili kar yağışı yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Haberin Devamı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek kesimlerde aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 26, Ardahan'da 2 olmak üzere toplam 28 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Yolu ulaşıma kapalı köylerde hasta naklinde sıkıntı yaşanıyor.

Erzurum'da son 24 saatte kar nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı köylerden 6 hasta, karla mücadele ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

İl özel idarelerine bağlı karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede yüksek kesimlerde kar yağışı, kent merkezlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının hafta boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum'da 1, Ağrı'da 4, Kars, Ardahan ve Iğdır'da 5, Erzincan'da 7 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Ardahan'da 7, Ağrı, Kars ve Erzurum'da 11, Erzincan'da 16 ve Iğdır'da 17 derece olacağının tahmin edildiği belirtildi.

KIRKLARELİ

Kırklareli Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, dünden beri devam eden kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 6 köy, Demirköy ilçesinde 8 ve Kofçaz ilçesinde 15 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy yollarını açma çalışmalarına devam ediyor.

Kar kalınlığı Demirköy ilçesinde 30, Mahya Tepe'de 50, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda 40 santimetreye ulaştı.

Kofçaz ve Demirköy ile Dereköy köyünde araçların zincirsiz yola çıkmasına izin verilmiyor.
Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, Dereköy Sınır Kapısı yolunun kapanmaması için çalışma yapıyor.
Demirköy Kaymakamı İshak Çınar, Bostaş köyünden ilçeye gelen öğrenci servisinin kara saplandığını söyledi. Çınar, servisi kurtarmak için bölgeye İl Özel İdaresi ve Orman İşletmesine ait greyderleri sevk ettiklerini belirtti.

EDİRNE

Edirne Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, yoğun kar yağışı nedeniyle, merkeze bağlı 8, Lalapaşa ilçesine bağlı 14 köy yolunun kapandığını söyledi.

Bu köylerde taşımalı eğitim gören öğrencilerin yolların kapalı olması nedeniyle okula gidemediğini bildiren Çetin, Hacıdanışment köyünde bir hastanın kapalı köy yolunun kepçeyle açılarak Lalapaşa ilçesine ulaştırıldığını belirtti.
Keşan ilçesinde dolu yağdığını ifade eden Çetin, kapalı köy yollarının açılması için çalışma başlatıldığını kaydetti.
Karayolları ekipleri, tipinin etkili olduğu Lalapaşa ve Süloğlu ilçeleri ile Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunun kapanmaması için geceden beri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de sabah saatlerinden itibaren okul, hastane, kamu kurum ve kuruluşlarının önleri ile köprü ve bazı caddelerde tuzlama çalışması yaptı.

Ekipler, 2 greyder ve 1 kepçeyle toplu taşıma araçlarının güzergahında kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.
Öte yandan, buzlanma nedeniyle Kıyık Semti Tophane bayırında 10 araç, Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı yolundaki Hasanağa rampasında 5 tır yolda kaldı. Araçların iş makineleriyle kurtarılarak yollarına devam etmesi sağlandı. Tırların kurtarılması için Karayolları ekiplerinden yardım istendi.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, gece en düşük sıcaklığın eksi 2 derece olduğunu, bugün de en yüksek sıcaklığın 1 derece olmasının beklendiğini belirtti.

Kar kalınlığının 11 santimetreye ulaştığı Edirne'de kar yağışının akşam saatlerine kadar devam edeceğini ifade eden yetkililer, yarın yağış beklenmeyen Edirne'de perşembe ve cuma günü havanın parçalı bulutlu olacağını kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!