Kar yolları kapadı

Güncelleme Tarihi:

Kar yolları kapadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2001 00:00


Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar nedeniyle pek çok köy yolu ulaşıma kapanırken, bazı kent merkezleriyle ilçelerde okullar tatil edildi. Enerji nakil hatlarının kopması sonucu birçok yerleşim birimine elektrik verilemiyor, telefon görüşmelerinde de aksamalar yaşanıyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri'de160 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Köy Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Elcek, 8 ayrı ekiple kar temizleme çalışmasına başladıklarını söyledi. Elcek ''Açılan köy yollarının bir bölümü tipi nedeniyle yeniden kapanıyor. Tipi, çalışmamızı olumsuz yönde etkiliyor'' dedi.

Mahsur kaldılar

Kar yağışının en yoğun olduğu Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, okullar 1 gün tatil edildi. Balcıçakır, Büyükçakır, Kapuzbaşı ve Avlağı köylerinden dün sabah alışveriş yapmak için Yahyalı ilçesine gelen 40 kişi, yollar kar nedeniyle kapanınca köylerine dönemedi. Geceyi Yahyalı ilçesindeki yakınlarının yanında ve otellerde geçiren köylüler, kapanan yolların bir an önce ulaşıma açılmasını istediler. Büyüçakır köyünden Duran Temizel, geceyi otelde geçirdiğini belirterek ''Yolumuz kapanınca köye dönemedik. Bugün yolumuz açılırsa köye döneceğiz, dönemezsek yine otelde kalacağız'' dedi. Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 1 metre 30 santimetreye ulaştı. Kayakevi yetkilileri, pistlerin tamamen karla kaplandığını ve Erciyes'in kayakseverleri beklediğini söylediler.

Okullar tatil
Karı temizlemek için 2 trilyon harcandı

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan ağır kış koşulları nedeniyle, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, karla mücadele çalışmaları için bu yıl 2 trilyon 52 milyar lira harcandığı bildirildi. Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Erzurum, Ağrı, Kars, Erzincan, Ardahan ve Iğdır'da oluşturulan 50 ekip, 73 grayder, 62 dozer ve başka çok sayıda araçla, kar mücadelesi yapıyor. Yetkililer, 23 bin 464 köy yolunda karla mücadele çalışması yapıldığını ve 2 bin 674 köy yolunun ulaşıma açık tutulması için yoğun gayret sarfedildiğini belirterek, köy yollarında 1 kilometrelik karla mücadelenin maliyetinin, 129 milyon lira olduğunu kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!