Kar yolları kapadı

Güncelleme Tarihi:

Kar yolları kapadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2005 13:20

Trakya'yı önceki geceden itibaren etkisi altına alan kar, dün gün boyu devam ederken, Edirne'de 116, Tekirdağ'da 80, Kırklareli'de de 14 köy yolu ulaşıma kapandı. 3 ilde toplam 81 köye de dünden itibaren elektrik verilemiyor.

Haberin Devamı

Trakya'yı önceki geceden itibaren etkisi altına alan kar, dün gün boyu devam ederken, Edirne'de 116, Tekirdağ'da 80, Kırklareli'de de 14 köy yolu ulaşıma kapandı. 3 ilde toplam 81 köye de dünden itibaren elektrik verilemiyor.

Trakya'da bugün devam etmeyen kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Edirne merkezde 24 köy, Enez'de 3 köy, Havsa'da 14 köy, Lalapaşa'da 21 köy Meriç'te 14 köy, Süleoğlu'da 14 köy, Uzunköprü'de 30 köy olmak üzere toplam 116 köy yolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Edirne il ve ilçelere bağlı 41 köyde ise elektrik kesintisi yaşanıyor.

Tekirdağ'da ise ana yollar trafiğe açık tutulurken, Hayrabolu'da 35, Muratlı 10, Şarköy'de 20, Malkara'da 15 köy olmak üzere toplam 80 köy yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarına devam ederken, akşam saatlerine kadar yolları ulaşıma açmayı hedefliyor. Çorlu'da da 17 köyde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Haberin Devamı

Kırklareli'de de Demirköy'de 10 köy, Dereköy ilçelerine bağlı 4 köy yolu ulaşıma kapatıldı. Pehlivanköy'e bağlı 23 köye ise 24 saattir elektrik verilemiyor.

Yoğun kar yağışı yurdun diğer bölgelerinde de yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Balıkesir'in Bigadiç, Dursunbey, Manyas, Savaştepe, Sındırgı ve Susurluk ilçelerine bağlı 37 köy yolu, ulaşıma kapandı. Köy yollarının ulaşıma açılabilmesi için 6 ekip dün geceden bu yana çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Manyas İlçesi'nde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
  
KÜTAHYA'DA KAR KALINDIĞI 20 SANTİM

Kar yolları kapadı
Edirne başta olmak üzere tüm Trakya bembeyaz bir örtüyle kaplandı.

 
Kütahya Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kent merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye ulaştı.

137 köy yolunun ulaşıma kapandığı ilde, kar yağışının bugün ve yarın da etkili olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Karayolları Kütahya Şube Şefliği'ne bağlı greyderler ve tuzlama ekiplerinin şehirlerarası yollarda çalışmalara devam ettiği bildirildi.

Kütahya Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri de şehirlerarası yollara çıkan sürücüleri zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.
  
YALOVA'DA KAR YAĞIŞI HASARA YOL AÇTI
  
Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Esenköy Beldesi'nde, eriyen kar ve ardından etkili olan yağmur hasara yol açtı.

Esenköy Belediye Başkanı Adnan Kaptan, Marmara Denizi'ne dökülen derenin yağışların ardından taştığını ve özellikle sahil yolunda büyük hasara neden olduğunu söyledi.

Vatandaşların mağduriyetini gidermek için çalıştıklarını ifade eden Kaptan, “Her aşırı yağışta deremiz taşıyor. Biz bir belde belediyesi olarak dere yatağını ıslah edecek güce sahip değiliz. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ama her yağışta aynı sorunu yaşıyoruz. Dere yatağımızın acilen ıslah edilmesini istiyoruz” dedi.
  
ARDAHAN VE ÇEVRESİNDE ULAŞIM GÜÇLÜKLE YAPILABİLİYOR
   
Karayolları 126. Şube Müdürü Ümit Yıldırım, yaptığı açıklamada, Ardahan-Posof ile Ardahan-Şavşat karayollarında buzlanmanın etkili olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Sürücülerin dikkatli olmasını isteyen Yıldırım, “Karayollarında buzlanma nedeniyle trafik kazalarının yaşanmaması için sürücülerin aşırı hız yapmamaları gerekli” dedi.
   
UŞAK'TA KAR KALINDIĞI 5 SANTİME ULAŞTI
  
Uşak Meteoroloji İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kente 2 günde metrekareye toplam 25 kilogram yağış düştüğü, dün gece başlayan kar yağışı sonucu kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Kar yağışının akşam saatlerinde sona ereceğini ifade eden yetkililer, vatandaşları don olaylarına ve buzlanmaya karşı uyardı.

Öte yandan, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile Uşak Belediyesi ekiplerince kent merkezinde 4 greyder ve 2 kar bıçağı, Ulubey, Eşme ve Banaz ilçelerinde birer greyder bekletildiği, 30 kişiden oluşan 9 ekibin hazır bulunduğu ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!