Kar ve tipi yolları kapadı

Güncelleme Tarihi:

Kar ve tipi yolları kapadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kar ve tipi nedeniyle karayollarının bazı kesimlerinin ulaşıma kapandığı bildirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ankara-Kırşehir yolunun İğdebeli-Kaman arası, Yozgat-Sivas yolunun Saraykent-Sivas il sınırı arası, Yozgat-Saraykent ayrımı ile Alaca, Taşkent-Sarıveliler, Antakya-Yayladağ, Bingöl-Genç-Diyarbakır, Arapgir-Divriği, Adıyaman-Kahta, Adıyaman-Gaziantep il sınırı-Araban, Siverek-Şanlıurfa, Diyarbakır-Bingöl, Eruh-Şırnak, Şırnak-Hakkari il sınırı, Hakkari-Çukurca ayrımı-Çığlı- 9. Bölge Sınırı, Çat-Karlıova, Ağrı-Cumaçay, Ardahan-Şavşat, Karayazı-Elmalıdere, Şarkışla-Kaynar ayrımı-Doğanşar, Kangal-Divriği yolları, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

Karadeniz Sahil yolunun Piraziz-Hopa-Sarp ve Antalya-Alanya yolununu 30-130. kilometreleri arasındaki yapım ve asfaltlama çalışmaları nedeniyle muhtelif kesimlerde ulaşım aralıklı olarak sağlanıyor. Karayollarının, yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması, araçlarda zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, buzlu kesimlerde zincir takılması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Sürücülerden, araç kayması veya kaza gibi herhangi bir nedenle ulaşımın aksaması ya da karayolları ekipleri tarafından kar ve buz mücedelesi çalışması sürdürülürken trafik akışının zorunlu olarak kesilmesi durumunda araçları ile tek sıra halinde kendi şeritlerinde beklemeleri de istendi.

Yol durumları hakkında 0 312 425 47 12 veya 0 312 415 88 00 numaralı telefonlar ile www.kgm.gov.tr internet adresinden bilgi de alınabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!