Kar Türkiye’ye geldi

Güncelleme Tarihi:

Kar Türkiye’ye geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2010 00:00

Meteorolojik tahminlere göre Trakya’da sıcaklıklar 10 - 15 derece düştü. Bununla birlikte ani düşüş beraberinde kar yağışını da getirdi. İstanbul'da gece başlayan şiddetli yağış zaman zaman yerini kara bıraktı. Aydın'da bir kişi sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Antalya ve Mersin için hortum uyarısı yapıldı. Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi'nde ise zirai don bekleniyor. Meteoroloji, bölgedeki çiftçileri gerekli tedbirleri alması için uyardı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

AYDIN'DA ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ - FOTO GALERİ

 

Kırklareli'den Bulgaristan'a açılan Dereköy Gümrük Kapısı'nda kar yağışı sabah erken saatlerde etkili olmaya başladı. Çatıların karla kaplandığı Dereköy'de kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor.

AYDIN'DA BİR KİŞİ BOĞULDU

Aydın’ın Koçarlı İlçesi’ne bağlı Güdüşlü Köyü’nde, sağanak yağmurun neden olduğu selde Selime Dinç’in boğularak öldüğü açıklandı.

Sabah saatlerinde sağanak yağmur Aydın’ın Söke, Koçarlı, Germencik ilçelerinde etkili oldu. Dağlardan biranda inen sel suları derelerden taştı, kollar kapandı. Dere kenarlarındaki çok sayıda evi su bastı. Aydın Valiliği’nin ve belediyelerin ekipleri su baskınlarına müdahale etmek için harekete geçti.

Selin etkili olduÄŸu Koçarlı Ä°lçesi’ne baÄŸlı Güdüşlü Köyü’nde 20 yaşındaki Selime Dinç’in boÄŸularak öldüğü açıklandı. Yetkililer baÅŸka kayıp olup olmadığı yolundaki araÅŸtırmaların sürdüğünü bildirirken, Ä°zmir’den Sivil Savunma Müdürlüğü’ne baÄŸlı balık adamlar da arama çalışmaları için bölgeye doÄŸru yola çıktı. Köylüler ilk aÅŸamada iki kayıpları olduÄŸunu bildirmiÅŸti.  Selden etkilenen bölgelerde köy ve ilçe okullarında eÄŸitime ara verildi.Â

ÇORLU' DA KAR YAÄžIÅžI BAÅžLADIÂ

 

Tekirdağ’ın ÇorluÂÄ°lçesi’nde sabah erken saatlerde baÅŸlayan fırtına veÂsaÄŸanak yaÄŸmur yerini kar yağışına bıraktı. Fırtına nedeniyle elektrik direÄŸi devrildi.

 

Haberin Devamı

Çorlu’da sabah erken saatlerde baÅŸlayanÂgök gürültülü fırtına ve yaÄŸmur yağışı kısa sürede etkili oldu.YaÄŸmur nedeniyle bazı yolların göle dönmesiyle bazı mahallelerde elektrik kesintileri meydana geldi. Çorlu ağır bakım ışıklarda ise aydınlatma direÄŸi fırtına nedeniyle devrildi. Elektrik direÄŸinin devrilmesiyle yol kısa süre trafiÄŸi kapandı. Etkili olan yaÄŸmur bir süre sonra yerini kar yağışına bıraktı.Kar yağışı ise zaman zaman hızını artırarak yaÄŸmasıyla çatı ve araçlar beyaza büründü.

 

İSTANBUL DA BEYAZ ÖRTÜYE TESLİM

 

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve rüzgar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Trafikte sıkışıklık yaşanırken vatandaşlar rüzgar nedeniyle yollarda yürümekte dahi zorluk çekiyor. Sağanak yağış yüksek yerlerde yer yer karla karışık yağmura dönüyor. Bağcılar, Başakşehir ve Maltepe'de karla karışık yağmur gözleniyor

 

YAÄžIÅž MARMARA'DA ETKÄ°LÄ° OLACAK

Kırklareli’nde kar yağışı başlarken, Tekirdağ’da da hafif kar yağışı görülecek. Yağıştan Marmara Bölgesi’nde bulunan pek çok il etkilenecek. Cumartesi günü, tüm yurtta yağış tahmin ediliyor. Pazar günü, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun Doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağışlı geçecek. Yağışlar, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğun yağış İstanbul'un tamamını esir alırken, birçok yerde yolları dereye çevirdi. Beyoğlu, Dolapdere Caddesi'nde yola koyulan uyarı levhasını yaprak gibi sürükleyen yağmur suları, trafikteki sürücülere de zor anlar yaşattı.

Sabah saatlerinde işe gitmek için yollara koyulan vatandaşlar da yağmurdan nasibini aldı. şiddetli rüzgar yüzünden vatandaşların şemsiyeleri ters döndü.

 

BİNANIN ÇATISI UÇTU

 

Şiddetli yağışla birlikte etkili olan kuvvetli fırtına Fatih, Balat, Hızır Çavuş Köprübaşı Sokak'ta saat erken saatlerde bir binanın çatısını uçurdu. Bina boyundaki çatının tehlike arz etmesi nedeniyle polis ve itfaiye ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sokak sakinleri büyük panik yaşadılar. Evlerinde uyuyan vatandaşlar, büyük bir gürültüyle uyandıklarını ve sokağa çıktıklarında binanın çatısının yerde olduğunu ifade ettiler.

 

Haberin Devamı

SAÄžANAK YAÄžIÅž ZÄ°NCÄ°RLEME KAZAYA SEBEP OLDU

Sabaha karşı aniden bastıran yağmur nedeniyle E-5 karayolunda sürücüler zor anlar yaşadı. Yoğun yağış nedeniyle dereye dönen E-5 karayolu Avcılar mevkiinde saat 05.30 sıralarında zincirleme kaza meydana geldi. Tuğla yüklü bir kamyonun sürücüsü de önündeki kazayı çok geç fark etti. Kaygan yolda duramayan kamyon önce bariyerlere sonra kaza yapan araçlara çarparak yan yattı. Kamyonun kasasındaki binlerce tuğla araçların üzerine ve yola saçıldı. Şans eseri hafif yaralanan kazazedeler, yağmur nedeniyle araçlarında mahsur kaldılar.

Olay yerine ihbar üzerine itfaiye, trafik polisi ve sağlık ekipleri sevkedildi. Yaralıların tedavileri ayakta yapıldı. Kaza nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştu. Polis, trafiği yan yola yönlendirerek ulaşımın devamını sağladı. Yola saçılan tuğlalar nedeniyle metrobüs trafiği de tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Kaza yapan araçların kaldırılmasıyla, E-5 karayolu yaklaşık 2 saat sonra tekrar ulaşıma açıldı.

UÇAKLAR HAVALİMANINA İNEMEDİ

İstanbul hava sahasında etkili olan ’CB’ (Kümülonimbüs) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlar Atatürk Havalimanı’na inecek uçakları olumsuz etkiledi. Atatürk Havalimanı’na inemeyen 7 uçak başka meydanlara indi.

Şiddetli fırtına bulutları olarak bilinen CB bulutları yüzünden Atatürk Havalimanı’na inmesi planlanan uçaklar başka meydanlara yönlendirildi. Sabah 06.00-07.00 saatleri arasında etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanı’na inemeyen TK 027 Shangai,TK 095 Cidde,TK 99 Medine,TK 141 Riyad,TK 869 Abu Dhabi uçakları Ankara’ya TK 875 Tahran İzmir’e,TK 693 Kahire Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirildi. DHMİ yetkilileri saat 07.00'den itibaren Atatürk Havalimanı’na inişlerin normale döndüğünü açıkladı. Bu arada Avrupa’da yaşanan kötü hava koşulları yüzünden İstanbul’dan yapılacak bir çok seferde de gecikmeler yaşanıyor.

ANTALYA VE MERSÄ°N'DE HORTUM

Antalya ve Mersin'de şiddetli yağış ve fırtına, bu illerin denizlerdeki açıklarında ise su hortumu beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün 10.00-23.59 saatleri arasında Antalya, Mersin il merkezi ve çevre ilçelerinde gök gürültülü sağanak ile fırtına, açıklarında ise su hortumunun etkili olması bekleniyor.

Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi ihtimaline karşı vatandaşlar uyarıldı.

 TRAKYA'YA KAR YAĞDI / WEB TV  

Ä°STANBUL'DA YAÄžMUR ZÄ°NCÄ°RLEME KAZAYA NEDEN OLDU / Foto Galeri

Ä°STANBUL'A YILIN Ä°LK KARI YAÄžDI / WEB TV

8 ARAÇ BÄ°RBÄ°RÄ°NE GÄ°RDÄ° / WEB TV     Â

İSTANBULLULARIN YAĞMUR ÇİLESİ / WEB TV 

YURTTAN KAR MANZARALARI

  Â

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!