Kar maskeli gasp zanlıları yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kar maskeli gasp zanlıları yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2008 17:25

Antalya'nın Alanya ilçesinde kar maskesi takarak bir iş adamını gasbettikleri iddiasıyla baba ve kızının da aralarında bulunduğu 4 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, 10 Kasımda, deniz ve av malzemeleri satışı yapan 65 yaşındaki Ahmet Tezel'in evinin önünde kar maskeli 2 kişi tarafından boğazının sıkılarak, içinde 5 bin YTL bulunan çantasının gasbedilmesi olayıyla ilgili polis çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda harekete geçen Alanya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öncelikle zanlıların olay yerinden kaçtıkları ve plakası 34 ile başlayan, son rakam grubunun başında 38 bulunan otomobilleri araştırdı. “34 BN 3829” plakalı bir otomobile ulaşan polis, aracın Alanya'da bir araç kiralama şirketine ait olduğunu belirledi. Polis ekipleri, işletmecinin ifadesi sonucu aracın, bir restoranda çalıştığı belirtilen 40 yaşındaki Ali R.T. tarafından kiralandığını tespit etti. Ekipler, Ali R. T'nin 15 yaşındaki kızı Ç.T'nin, gasp olayından 20 gün önce mağdur iş adamı Ahmet Tezel'in iş yerinde çalışmaya başladığı bilgisine ulaştı.

Baba ile kızını gözaltına alan polis, bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda gasp olayını Aksaray'da ikamet eden Ramazan S. (24) ve Serhat T'nin (21) gerçekleştirdiğini belirledi. Daha sonra zanlıların adreslerini tespit eden Alanya polisi, Aksaray'a giderek 2 zanlıyı gözaltına aldı.

Ramazan Sarıay ve Serhat Turhal, karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi. Ali R.T. ile kızı Ç.T'nin de Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. Ali R.T. ile Ramazan S. ve Serhat T'nin hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!