Kar maskeli cinayeti, düğün kasedi çözdü

Güncelleme Tarihi:

Kar maskeli cinayeti, düğün kasedi çözdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2007 15:16

DENİZLİ'de, 10 gün önce camı kırarak kar maskeleriyle girdikleri evde Nergize Uslay'ı öldüren, eşi Mehmet Uslay'ı da yaralayan gaspçıların, çiftin olaydan üç gün önce düğününe gittikleri damat A.A. ve arkadaşı Özenç Çelik olduğu ortaya çıktı.

Olay, 14 Şubat 2007 tarihinde, saat 01.00 sıralarında, Pelitlibağ Mahallesi, 886 Sokak Numara 21'de meydana geldi. Uzun yıllar İsviçre'de çalışan Mehmet (69) ve eşi Nergize Uslay (69), 6 yıl önce emekli olarak memleketleri Denizli'nin Tavas İlçesi'ne bağlı Kızılca Beldesi'ne yerleşti. Bir süre burada yaşayan Uslay çifti, dört ay önce Denizli Pelitlibağ Mahallesi'nde satın aldıkları tek katlı müstakil eve taşındı.

Olay günü maskeli ve silahlı iki gaspçı, gece Uslay çiftinin uykuda olduğu sırada evlerinin bahçe tarafındaki pencere camını kırarak içeriye girdi. Mehmet Uslay'ın uyanarak, “Hırsız var” diye bağırması üzerine, yatak odasına yönelerek çifti demir çubukla döverek yaralayan gaspçılar, Mehmet Uslay'ın el ve ayaklarını bağlayıp, ağzını da bantladı. Mehmet Uslay'ın kafasına silah dayayan iki gaspçı, “Köylüler, sizde çok altın olduğunu söylediler” diyerek, altınları istedi. İki gaspçı, altın olmadığını söyleyen Mehmet Uslay'ın cebindeki 800 YTL'yi ve karısı Nergize Uslayı'ın çantasındaki 100 Dolar'ı alarak, kaçttı.

Gürültüye uyanan komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri el ve ayaklarını çözüp, ağzındaki bantı söktükleri Mehmet Uysal ve eşi Nergize Uysal'ı, Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen bir kız çocuğu annesi Nergize Uysal, hemen ameliyata alındı, ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan Mehmet Uysal'ın ise kırılan kolu alçıya alınıp, gerekli tedavisi yapıldıktan sonra, Ortopedi Servisi'ne yatırıldı.

DÜĞÜN GÖRÜNTÜLERİ ELE VERDİ

Denizli Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, olaydan sonra yerel televizyon kanallarında yayınlanan görüntülerden, Mehmet Uslay ve eşi Nergize Uslay'ın olaydan üç gün önce komşularının düğün törenine katıldığını belirledi. Tutku Düğün Salonu'nda çekildiği belirlenen görüntüleri inceleyen Cinayet Bürosu ekipleri, damat A.A. (17) ve arkadaşlarının sabıkalı hırsızlar olduğunu belirledi. Polis, görüntülerden tespit ettiği 9 sabıkalıyı takibe aldı. Bu sırada polise ihbarda bulunan bir kişi de, cinayeti damat A.A. ve arkadaşı Özenç Çelik'in (24) işlediğini, telefonda gasp edilen paraların paylaşımını konuştuklarını duyduğunu söyledi.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bunun üzerine harekete geçen polis, damat A.A. ve arkadaşı Özenç Çelik ile düğündeki görüntülerde görülen Onur Turgun (24), Sinan Gökçe (28), Muhammet Fatih Çevik (25), Özden Çelik (26), Cemil Yıldırım (20), Abdullah Tunç (31) ve Ozan Yeşilkavak'ı (20) gözaltına aldı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda yedi kuru sıkıdan dönüştürülmüş bilye atar tabanca ele geçirildi. Hastanedeki tedavisi devam eden Mehmet Uslay'ın, kendisine gösterilen zanlı A.A. ile Özenç Çelik'i seslerinden teşhis ettiğini söylediği belirtildi. Polis, A.A. ve Özenç Çelik'ten alınan kan örnekleri ile olay yerindeki kırılan camdaki kan izlerini incelenmek üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

2 ZANLI TUTUKLANDI

İfadelerinin ardından, dün adliyeye sevk edilen A.A. ve Özenç Çelik tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer 7 zanlı ise ‘Ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adliye çıkartılmadan önce, doktor kontrolünden geçirilmek üzere Denizli Devlet Hastanesi'ne gönderilen A.A. ve Özenç Çelik kendilerine iftira atıldığını ileri sürerek, “Adalete güvenin sonu bu” diye bağırdı. Tutuklanan damat A.A.'nın, B.T. (16) evlendikleri, ancak yaşları küçük olduğu için resmi nikah yapamadıkları belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!