Kar kapıya dayandı

Güncelleme Tarihi:

Kar kapıya dayandı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 11:58

Sıcaklıklar Marmara ve Batı Karadeniz'de 6 ila 8 derece azalacak. Marmara'nın doğusunda kuvvetli yağışlar etkili olacak. Trakya ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzurum ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar görülecek. Ukrayna üzerinden gelen soğuk hava sıcaklığı 10 derece düşürecek, Türkiye yoğun kar yağışı alacak. Salı akşamı ve çarşamba günü İstanbul'da yağış karla karışık yağmura dönecek. Kırklareli’nin Bulgaristan sınırındaki Demirköy İlçesi’nde kar yağışı başladı. Kar kalınlığı Demirköy’de 5 santimetreyi buldu.

Haberin Devamı

MURADiYE ÅžELALESÄ° BUZ TUTTU / WEB TV

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

MURADİYE KUTUPLARA DÖNDÜ / FOTO GALERİ

BODRUM SULAR ALTINDA / FOTO GALERÄ°

KAR SINIRDAN GÄ°RDÄ°

Bulgaristan’a geçişi sağlayan Dereköy Gümrük Kapısı yolunda sabaha karşı başlayan kar yağışı evlerin çatılarını beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde kar yağışı etkisini yitirdi. Demirköy İlçesi’nde ise sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 2 santimetreye, Mahyatepe’de 5 santimetreye ulaştı. Edirne’nin Bulgaristan sınırında sulu kar yağışı kısa süre devam etti.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının 4 dereceye kadar düşeceği Edirne ve Kırklareli’de bugün yağmur, yarın ise karla karışık yağmur yağışı beklendiğini bildirdi.

Devlet Meteoroloji Ä°ÅŸleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, DoÄŸu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, DoÄŸu Anadolu'nun batısı ile Mersin, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışlar Marmara'nın doÄŸusu, Bolu, Düzce, Ä°zmir, Aydın, MuÄŸla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yaÄŸmur ve saÄŸanak, gece saatlerinde Trakya ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde olacak.   Â

Hava sıcaklığı, Marmara ve Batı Karadeniz'de 6 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, gece saatlerinde Marmara'da kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

KUVVETLÄ° YAÄžIÅž VE RÃœZGAR UYARISI

Yağışların; Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik), Bolu, Düzce, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını vb.) ayrıca, rüzgarın gece saatlerinde Marmara'da zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ulaşımında aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Yurdun doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

DONAN MURADÄ°YE ÅžELALESÄ° HAYRAN BIRAKIYOR

Haberin Devamı

VAN’ın Muradiye İlçesi’nde aşırı soğuklar nedeniyle tamamen donan Muradiye Şelalesi görenleri hayran bırakıyor. Etrafındaki ağaçların da buz kristallerine bürünmesi sonrası oluşan manzaradan etkilenen ziyaretçiler, bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Haberin Devamı

Muradiye İlçesi’nde bulunan ve bahar aylarındaki heybetli akışıyla şaşırtan Muradiye Şelalesi, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Geçtiğimiz günlerde kısmen donan Muradiye Şelalesi, hava sıcaklığının son günlerde geceleri sıfırın altında 35 dereceye kadar düşmesiyle tamamen dondu.

15 metre yüksekliğinde buz kütlesi haline gelen ve Denizli Pamukkale’deki travertenleri andıran şelale, ziyaretçi akınına uğruyor. Çevresindeki ağaçların da buz kristallerine bürünmesiyle ayrı bir görünüme bürünen şelalede, ziyaretçiler de bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor.

BODRUM’DA SAĞANAK HAYATI FELÇ ETTİ

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde geceden beri devam eden sağanak yağış hayatı felç etti. Zaman zaman dolu şeklinde yağan sağanak nedeniyle ilçe merkezinde bazı sokaklar dereye döndü. Yağışların bölgede iki gün daha etkili olacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Bodrum'da dün gece saat 23.00 sıralarında başlayan ve aralıksız devam eden sağanak, bugün öğle saatlerinde şiddetini iyice arttırdı. Kumbahçe ve Eskiçeşme mahallesindeki cadde ve sokaklar sular altında kalırken esnaf saatlerce işyerlerini açamadı. Derelere dönen cadde ve sokaklarda Bodrumlular evlerine, ilçede bulunan az sayıdaki yabancı turist de otellerine dönmekte güçlük çekti. Gökçeler ve Tırman dağındaki GSM vericilere düşen yıldırım nedeniyle Bodrum, Yalıkavak ve Milas'ın Gülük beldelerinde saatlerce cep telefonları çalışmadı. Turgutreis ve Bitez’de de bazı siteler sular altında kaldı, vatandaşlar saatlerce evlerine giren suları temizledi. Bazı sitelerin istinat ve bahçe duvarları çöktü.

Haberin Devamı

İlçede son 24 saatte metrekareye 35 metreküp yağış düştüğü ve yağışların önümüzdeki iki gün artarak devam edeceği belirtildi. Bodrum Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, teknelerin liman dışına çıkmaması için uyarılarda bulundu. Bodrum Belediyesi itfaiye ekipleri, vidanjörler ve iş makinaları ile tıkanan rögarları ve yolları açma çalışmaları başlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!