Kar, ağaçları vurdu

Güncelleme Tarihi:

Kar, ağaçları vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mart biterken soğuk ve yağışlı hava yurdun tümünde etkili oldu. 6 yıl sonra İzmir'e kar yağdı. Çiçek açan meyve ağaçları kardan büyük zarar gördü.

İzmir'in yüksek kesimleri beyaza büründü. Soğuk havanın hafta sonuna kadar devam edeceği, çarşamba sabahına kadar yağış beklenmediği açıklandı. Hava sıcaklığının gece sıfır dereceye kadar düşmesi don tehlikesini de gündeme getirdi. Uzmanlar, bir çoğu çiçek açan meyve ağaçlarının büyük zarar gördüğünü bildirdi. Ege'nin tatil cenneti Bodrum'a da 16 yıl aradan sonra kar yağdı.

İstanbul'da 8 santim kar

Baharın başlangıcı da kabul edilen Nevruz'un üç gün önce kutlanmasına rağmen, yurdun büyük bir bölümünde olduğu gibi İstanbul'da da dün kar yağışı etkili oldu. Sabaha karşı yağan kar, Anadolu yakasında 8 santime kadar ulaştı, fakat öğleye doğru eridi. Meteoroloji yetkilileri karla karışık yağışların cumartesi gününe kadar etkili olacağını bildirdiler.

Çan'da tatil uzadı

Aşırı buzlanma nedeniyle Muğla-Milas karayolunun 44'üncü kilometresi dün sabah 3 saat süreyle trafiğe kapandı. Çanakkale'nin Çan ilçesinde Valiliğin kararıyla dün okullarda uygulanan kar tatili 26 Mart'a kadar uzatıldı. İlçedeki 20'ye yakın köy yolu da yoğun yağış nedeniyle ulaşıma kapandı.

Egeliler mahsur kaldı

Hafta sonu tatili için Gölcük, Bozdağ ve kayak tesislerine akın eden çok sayıda Egeli, kalınlığı 60-70 santimetreyi bulan kar yüzünden mahsur kaldı. Kızılay'ın Gölcük'teki Princess Otel'de düzenlenen yemeğine giden davetliler, dönüşte karla boğuştu. Çok sayıda taşıt yolda kalınca, jandarma imdada yetişti. Otomobillerdeki vatandaşları jandarma başka taşıtlara naklederek kurtardı.

İstanbul'da trafik durdu

Haftabaşında işlerine gitmek için evlerinden çıkan İstanbullular karla karşılaşınca şaşırdılar. Sabah, zaman zaman tipi şeklinde yağan ve yollarda biriken karlar Anadolu yakasında ulaşımı aksattı. Trafik akışı Boğaz köprülerinde durma noktasına geldi, ana arterlerde ise çok yavaş seyretti. Kar yağışı Eskihisar-Topçular ile Kartal-Yalova seferlerinin de aksamasına neden oldu.

Çocuklar karın tadını çıkardı

İzmir'de sabaha karşı başlayan kar yağışı, özellikle yüksek semtleri etkiledi. Çoğu ilk kez kar gören çocuklar, parklarda sokaklarda kartopu oynadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!