Kar 3 can daha aldı

Güncelleme Tarihi:

Kar 3 can daha aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yurdun büyük bölümünde etkili olan ağır kış koşulları nedeniyle 3 kişi öldü. Önceki gece hava sıcaklığının gece sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü Trakya'da, Tunca ve Arda nehirleri tamamen buzla kaplanırken, Meriç Nehri'nde de yer yer buzlanma görüldü.

1 KİŞİ GRİPTEN ÖLDÜ

Yoğun kar yağışı, Kocaeli ve Sakarya bölgelerinde hayatı felce uğrattı. Bölgede grip salgını başladı. İzmit'in Yenidoğan Mahallesi'nde oturan 5 çocuk annesi 57 yaşındaki Fatma Cinkılıç, yakalandığı gripten kurtulamayarak öldü.

ÇIĞ ALTINDA KALDI

Erzincan'ın Tercan İlçesi'ne bağlı Konarlı Köyü'nden 34 yaşındaki Alişan Şekerli, içme suyu getirmek için Karşı Karabaşlar mevkiine gitti. Şekerli, sabah saatlerinde yamaçtaki çeşmeden su doldururken kopup gelen çığın altında kaldı. Köylülerin müdahalesi ile ancak iki saat sonra kar altından çıkarılan Şekerli öldü.

Nevşehir merkeze bağlı Alacaşar Köyü'ndeki evinde yalnız yaşayan 51 yaşındaki Hazım Çetinkaya, dışarıya çıkmaması üzerine eve giren komşuları tarafından donarak ölmüş halde bulundu.

Malatya'nın Pötürge İlçesi Kubbedağı'nda, yoğun tipi ve fırtına nedeniyle mahsur kalan Remzi ekici, İbrahim Yıldız ve Ramazan Yüksel dün Karayolları ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu kurtarıldı.

DOMUZLAR İNDİ

Düzce merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Duraklar, Küçükahmetler, Konaklıve Develibesli köylerinde 10'u aşkın domuzun bulunduğu sürü görüldü. Duraklar köyü gençleri, geceleri domuz sürülerini tüfekle beklemeye başladılar. Köy muhtarı Eyüp Uzun, yıllardır köylerine domuz inmediğini ancak gece yarısından sonra domuzların görülmesinin köyde korku ve paniğe yol açtığını söyledi.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle dağlarda aç kalan yaban domuzları ve kurtlar, köye inerek köpekleri parçaladı. Deveboynu ve Kargabük köylerine sürü halinde inen domuzlardan 12'si köylüler tarafından öldürüldü. Gece köye inen kurtlar ise kendilerine saldıran köpekleri parçalayarak yedi. Domuz ve kurt saldırısından çekinen köylüler, köye hakim noktalarda nöbet tutmaya başladıklarını belirttiler.

26 Ocak 2000 Van Eksi 20 derece

YURDUN büyük bölümünde etkili olan kar ve dondurucu soğukla birlikte Van'da, ulaşıma kapanan bin 151 yerleşim birimine ait toplam 5 bin 158 kilometrelik yolun açılması için Köy Hizmetleri karla mücadele ekipleri seferberlik başlattı. Van ve çevresinde 15 günden beri etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım ve haberleşme felce uğradı. Karayolları ekipleri, anayolları ulaşıma açık tutmaya çalışırken, bin 151 yerleşim birimiyle bağlantıyı sağlayan ancak, 10 günden bu yana kapanan yolların açılması için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne bağlı ‘‘Kar Savaşçıları’’ adlı 14 ekiple devam eden çalışmalar sonucu kapalı köy yollarının yüzde 50'si ulaşıma açılırken, eksi 20 derece soğukta görev yapan Kar Savaşçıları, zaman zaman soğuktan donan araçlarını ateşle ısıtıp çalışır halde tutarak karla mücadeleyi sürdürüyor. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yetkilileri, ‘‘Ekiplerimiz kalınlığı yer yer 2 metreyi bulan karla kaplı yollarda mücadele veriyor. 10 gün içinde tüm yolları ulaşıma açacağız’’ dedi.

26 Ocak 2000 Antalya Artı 15 derece

DOĞASI ve tarihi güzellikleriyle her yıl binlerce insanın tatil yaptığı Antalya'da, tüm yurdu etkisi altına alan dondurucu soğuğa rağmen yaz günleri yaşanıyor. Birçok ilde yollar kar yağışı nedeniyle kapanırken, Antalya'da tatil yapan turistler üstsüz güneşlenerek güneyde olmanın keyfini çıkarıyor. Son yılların en kurak kışı yaşanan Antalya'da güneşin kendisini göstermesiyle birlikte sıcaklık 14-15 dereceye kadar yükseliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!