Kapusuz: Siz bu imparatorluğun çöküşünü daha çok beklersiniz

Güncelleme Tarihi:

Kapusuz: Siz bu imparatorluğun çöküşünü daha çok beklersiniz
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 19:39

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Siz bu milleti tanımadınız, AK Parti'yi de bilmiyorsunuz. Siz bu imparatorluğun çöküşünü daha çok beklersiniz" dedi.

Haberin Devamı

Kapusuz, AK Parti Çorum Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Muzaffer Külcü'nün, Ulukavak Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunun açılış törenine katıldı.

Burada vatandaşlara hitap eden Kapusuz, AK Parti döneminde yapılan hizmetleri anlattı. Türkiye'nin son 11 yılda büyük bir değişim ve gelişim içerisinde olduğunu ifade eden Kapusuz, birilerinin bundan rahatsız olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin önünü kesmek için birçok girişim yapıldığını ve halen de yapılmaya devam edildiğini belirten Kapusuz, şöyle konuştu:

"Birileri rahatsız oldu. Bu rahatsızlığa dışarıdan müdahale ettiler başaramadılar, ekonomik darbe vurmak istediler beceremediler, askerlere darbe yaptırmak istediler başaramadılar, parti kapatma davası açtılar başaramadılar. Peki nedir, sokakları harekete geçirmek, şiddeti artırmak, terörü artırmak ve insanımızı karşı karşıya getirmek. Yetmez, bir de bu kadrolara, temiz, pırıl pırıl kadrolara çamur atmak lazım, bunlara iftira atmak lazım, bu milletin nezdinde, dünyada da bu temiz imajı, başarılı kadroların imajını bozmak lazım dediler. Bunu kim yaptı? Dışarıdan destekli, bizim dost kabul ettiğimiz, post modern darbeden sonra dost modern darbe yapmak isteyenler, kirli ittifakın içinde olanlar, yargı darbesi olarak bunu gerçekleştirmek istedi."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'nin geleceğini karartmak isteyenlerin, içeride ve dışarıda ittifak kurduklarını savunan Kapusuz, "Hatırlayın 17 Aralık'ı. 17 Aralık'ı biz çok kullanıyoruz. Doğru anlaşılmazsa, nasıl ki 3 dönem seçim kazandığı halde rahmetli Menderes tasfiye edilmişse, AK Parti'yi de, Tayyip Bey'i de, Türkiye'nin geleceğini karartmak isteyenler, içeride ve dışarıda ittifak yaptı, bir araya geldiler ve tasfiye etmek istiyorlar" dedi.

"Türkiye'nin bu işten kaybı 159 milyar dolar"

17 Aralık operasyonunun, Türkiye için bir darbe girişimi olduğunu vurgulayan Kapusuz, şöyle devam etti:

"Üç konuyu birleştirdiler. Bir tanesi bir vakıf, bir tanesi Halk Bankası, bir tanesi de İranlı bir iş adamı. Her bir ayrı konu. Dinamitleri bilenler bilir, tek dinamiti, tek lokumu patlatırsan sesi az çıkar, tahribatı az olur ama üç tane lokumu sarar da patlatırsan, onun tahribatı büyük olur. Bu darbeyi aslında Aralık'ta yapmayacaklarmış. Ne zaman yapacaklarmış biliyor musunuz? Mart ayında. Neden? 'Bu olaylar patlasın, milletin kafası dönsün, şaşırsın, hükümet de bu sürede kendini toparlayamasın, biz milletle AK Parti arasına bir duvar örelim, irtibatı koparalım, kabloları keselim' istemişler ama Allah şaşırtacak ya, Allah doğrunun yardımcısıdır. Bizim İstanbul'a gönderdiğimiz bazı görevlilerden şüphelenmişler, o korku üzerine alelacele hemen senaryolarını devreye koymaya karar vermişler."

"2013 yılının mayıs ayında enflasyon düşük, faiz düşük, döviz düşük, her şey Türkiye'nin lehine ama bugün Gezi olayları başlatıldıktan sonra, 17 Aralık, 25 Aralık darbelerinden sonra gelinen nokta şu, Türkiye'nin bu işten kaybı 159 milyar dolar" ifadelerini kullanan Kapusuz, şöyle dedi:

"Daha bunlar piyasalardaki etkilerini tam göstermedi. Siz 10-12 yıl gece gündüz demeden bu milletin hakkını, hukukunu koruyarak, bu millete hizmet etmek için çalışacaksınız ama birileri gelecek, sizin bu kadar birikiminizi adeta tarumar etmek için darbe girişiminde bulunacak. Şundan emin olunuz ki bu millet bu oyunu gördü ve Allah'ın izniyle bu oyunu da bozmaya karar verdi."

"Amerikan düşmanlığı ile bilinen CHP'de son zamanda Amerikan aşkı başladı"

CHP'nin tutumu konusunda da eleştiride bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP, ana hatlarıyla hep Amerika'nın karşısında, Amerikan düşmanlığı ile bilinen bir partidir ama son zamanda bir Amerikan aşkı başladı. Kılıçdaroğlu, önce gitti, gitmek istedi, randevu alamadı. Daha sonra randevu aldı, gitti. Geldikten sonra da, daha önce Anayasa Mahkemesi'nin kapısını nasıl aşındırıyorlarsa, şimdi ABD'nin Büyükelçisinin kapısını aşındırıyorlar. Özellikle söylemek istiyorum, Amerikan Büyükelçiliği'ni ziyarete gittiğinde, Amerikan Büyükelçisi, '17 Aralık operasyonunun İran ile ilgili kısmı ABD için çok önemlidir' diyor. Bunu buraya koyuyorum. Aynı şahıs bir başka şey daha söylüyor; 'Halk Bankası'nın İran'la ilişkilerinin kesilmesini istedik, dinlemediler. Bir imparatorluğun çöküşünü göreceksiniz' diyor. Hani bu paralel yapıdakiler, sözüm ona Türkiye'de yolsuzluğu önlemek için güya gayret sarf edenler, acaba kime hizmet ediyor? Halk Bankası demek ki ABD açısından başka bir anlam ifade ediyor. Onların beklentisi, 'bu millet, bu tezgaha gelecek, bu oyunu görmeyecek, AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan adeta imparatorluk kabul edilecek ve çöküş olarak bu beyler de bunu bekleyecek'. Siz bu milleti tanımadınız, AK Parti'yi de bilmiyorsunuz. Siz bu imparatorluğun çöküşünü daha çok beklersiniz. Aksine bu imparatorluğun büyüdüğünü, güçlendiğini görecek, güçlendikçe de sizlerin tedirginliği artacak ve bu millet tarihine, kültürüne, devletine, milletine, başbakanına, iktidarına sahip çıkmaya devam edecektir."

30 Mart'taki seçimlerin, tarihe düşecek bir sembol olacağını vurgulayan Kapusuz, şunları kaydetti:

"Bizi dinleyen, AK Partili olmayan kardeşlerime bir çağrı yapmak istiyorum. Bu millet birdir, beraberdir. Birliğini kıyamete kadar devam ettirecektir. Aynı zamanda, partili olmayan, AK Parti'ye oy vermeyi düşünmeyen kardeşimden de bir istirhamım var. Bu sefer senden ödünç oy istiyoruz. Bizim burada alacağımız yüzde 65 değil, yüzde 70, yüzde 80 oy, Çorum'dan çıkacak böyle bir sonuç ne anlama gelir biliyor musunuz? Washington bunu duyar, İsrail bunu duyar, Pentagon bunu duyar, Pensilvanya da bunu duyar, ittifaktakiler de bunu duyar, bunu görür, bu milletle aşık atılamayacağını da görür."

Konuşmaların ardından Kapusuz, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve Külcü ile seçim irtibat merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!