Kaptan köşkündeki esrarengiz kadın

Güncelleme Tarihi:

Kaptan köşkündeki esrarengiz kadın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 16:13

İtalya’da gerçekleşen ve en az 11 kişinin ölümüne neden olan gemisi kazasının devam eden soruşturmasında, esrarengiz bir isim ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İtalya'nın batısındaki Toskana bölgesi  kıyılarında karaya oturan ve yan yatan Costa Concordia kruvaziyer gemisiyle ilgili soruşturmada en son elde edilen bulgulara göre, gemi 4 bin 200 yolcusuyla kayalıklara çarpmadan kısa bir süre önce, kaptan kabininde genç bir Moldovalı kadın bulunuyordu.

 

25 yaşındaki Domnica Cemorta adındaki kadının, kruvaziyer Giglio Adası'nın kayalıklarına tehlikeli biçimde yaklaşırken kaptan kabininde ne yaptığı bilinmiyor. Cemorta’nın kabinde bulunduğu esnada, İtalya’nın en sevilmeyen adamı ilan edilen kaptan Francesco Schettino, kıyıdaki eski bir arkadaşına selam vermek için kıyıya yaklaşmakla meşguldü.

 

COSTA CONCORDIA'DAN EN SON GÖRÜNTÜLER / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

 

KAPTANLA ŞAMPANYA MI İÇİYORDU

Cemorta’nın, gemideki kaptanlardan birinin davetlisi olduğu ve kazadan kısa bir süre önce yolcuların Kaptan Schettino ile içki içip sohbet ederken gördüğü kadın olabileceği belirtiliyor.

 

Kazayı inceleyen İtalyan yetkililer şimdi ifadesini alabilmek için Cemorta’yı arıyor. Facebook hesabındaki bilgilere göre, genç kadın Chisinau doğumlu ve Romanya’nın başkenti Bükreş’te yaşıyor.

 

Yolcu veya mürettebat listesinde yer almadığı iddia edilen Cemorta’nın, Costa Concordia’nın kayalıklara çarpmasının arkasındaki asıl nedenin anlaşılmasında çok önemli bir rol oynayabileceği düşünülüyor.

 

'DENİZLERİN TAVUĞU' TUTUKLANDI / WEB TV

 

BİR ANDA TANZANYA’YA TAŞINDI

Cemorta, İtalyan savcıların kendisiyle görüşmek istediğine yönelik haberlerin basına yansımasının ardından, Fecebook’taki adresini “Bükreş, Romanya”dan, “Zanzibar, Tanzanya”ya çevirdi.

/images/100/0x0/55eb15cbf018fbb8f8aa0f00

Haberin Devamı

 

Moldova’da Jurnal TV kanalına ve bir gazeteye konuşan Cemorta, kazanın yaşandığı akşam saat 21.30’da arkadaşlarıyla yemek yediğini söyledi.

 

Cemorta’nın daha sonra kaptan kabinine çıktığı düşünülüyor. Burada Kaptan Schettino ile Giglio Adası'nın manzarasını mı seyrettikleri yoksa Rusça anonslar için yardımcı mı olduğu bilinmiyor.

 

GEMİDEKİ YOLCULAR BÖYLE KURTARILDI / WEB TV

 

KURTARMA OPERASYONUNU ANLATTI

Cemorta, yerel basına, kurtarma operasyonunun korku dolu olduğunu anlattı: “Karanlıktı, Florasan ışıklarını takip ederek bir çıkış buldum. Her şey düşüyordu. İnsanlar çığlık atıyordu.”

 

Yerel saatle 23.50’de tahliye edilen Cemorta, gemiyi daha erken terk ettiği bildirilen kaptanın o saatte hala güvertede olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

 

Costa Concordia kazasını inceleyen savcı Francesco Verusio, Cemorta'nın henüz ifadesinin alınmadığını ancak alınacağını söyledi.

 

KOMANDOLAR GEMİDE BÖYLE DELİK AÇTI / WEB TV 

 

Kazadan kurtulan binlerce yolcunun evlerine dönmek için havaalanlarına akın ettiği Cumatesi günü, Roma’daki Fiumicino havaalanında Sunday Telegraph gazetesinin konuştuğu Cemorta, Kaptan Schettino’yu savundu.

 

Kaptanın kıyıya yaklaşarak yaptığı manevrayla binlerce insanın hayatını kurtardığını savunan Cemorta, “Bazı insanların kayıp olması üzücü. Ama üç binden fazla insan onun sayesinde burada (havaalanında)” dedi.

 

Moldovalı kadın, gemiden tahliye edilmeden önce kaptanı gördüğünü belirterek, “Kimseden önce gemisini terk edemezdi. Sorumluluğunu biliyordu” dedi.

Haberin Devamı

 

BATAN GEMİNİN SON GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!