Kaplan'ın oğluna haciz geldi

Güncelleme Tarihi:

Kaplanın oğluna haciz geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2007 19:51

Haberin Devamı

KÖLN'de ilticacı olarak yaşayan ve uzun yıllar haksız yere sosyal yardım aldığı için İdari Mahkeme tarafından gıyabında 200 bin Euro para cezasına çarptırılan sözde halife Metin Kaplan'ın borcu için, oğlu Fatih'in evine haciz kondu.

Ancak, polis eşliğinde önceki gün eve gelen haciz memurları haczedilecek değerde mal veya eşya bulamadılar. Eşi ve iki kız çocuğuyla Köln'de yaşayan oğlu Fatih Kaplan'ın evine gelen haciz memurları, yaklaşık iki saat boyunca inceleme yaptılar. Haciz memurlarının elleri boş dönmesi üzerine Köln Şehir İdaresi Sözcüsü Inge Schürmann, “Belediye olarak bu talebimizden vazgeçmeyeceğiz. İcra işlemi sürdürülüyor.” dedi.

1995 yılında ölen babası Cemalettin Kaplan'dan sözde halifeliği devralan yasa dışı İslami Cemiyet ve Cemaatleri Birliği (İCCB) yöneticisi Metin Kaplan, 1999 yılında Halil İbrahim Sofu'nun öldürülmesi için fetva verdiği gerekçesiyle Almanya'da dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezasını çektikten sonra serbest bırakılan Metin Kaplan kısa bir süre sonra sınır dışı edildi. Özel uçakla götürülen Kaplan, 2005 yılında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Metin Kaplan hakkındaki kararı bozdu. Halen tutuklu bulunan Kaplan'ın yargılanması Türkiye'de sürdürülüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!