Kapıda karşılamayan başhekimi kovdu

Güncelleme Tarihi:

Kapıda karşılamayan başhekimi kovdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, kapıda karşılamayan Trabzon Numune Hastanesi Başhekimi Mehmet Usta'yı makamından kovdu. Başhekimin hareketi Durmuş'u çileden çıkardı.

SAĞLIK Bakanı Osman Durmuş incelemelerde bulunmak üzere gittiği Trabzon Numune Hastanesi'nin Başhekimi Mehmet Usta'yı makamından kovdu. Daha önce görevden alınan ve mahkeme kararıyla makamına dönen Başhekim Mehmet Usta kendisini karşılamayınca çok sinirlenen Durmuş, tartıştığı Usta'ya ‘‘Terbiyesiz herif. Devletin bakanı böyle mi karşılanır’’ diye kızdı ve koltuğundan kaldırıp, odadan kovdu.

Durmuş'u, hastaneye gelişinde personel karşıladı. Personelle hastaneyi gezen Durmuş, Başhekimlik odasına girdiğinde Başhekim Mehmet Usta'yı makamında otururken görünce sinirlendi. ‘‘Siz bürokrasiyi böyle mi öğrendiniz? Ayıp değil mi? Ben devletin bakanıyım ve siz kapıya inme nezaketini bile göstermiyorsunuz. Buraya bakan gelecek, haberiniz mi yok?’’ dedi. Başhekim'in ‘‘Haberim yok’’ yanıtı üzerine daha da sinirlenen Durmuş, ‘‘Ben hayatımda böyle şey görmedim. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz?’’ diye çıkıştı. Bir süre önce görevden alınarak yerine Op. Dr. Muhammet Selim'in atanması üzerine dava açtığı Trabzon Bölge İdari Mahkemesi kararı ile tekrar göreve dönen Başhekim Dr. Mehmet Usta, Durmuş'un bu sözlerinin altında kalmadı, önceki gün kendisine tebliğ edilen Kocaeli'ne 2 aylık geçici görevle atandığını bildiren yazıyı masasından alarak Durmuş'a gösterdi. Usta, ‘‘Siz bu yazılara bakın, bunları anlatın’’ dedi.

Başhekimin bu çıkışına sinirlenen Durmuş, ‘‘Terbiyesizlik yapma, çık dışarı’’ diye bağırdı. Durmuş'un bağırmasına aldırmayan Usta bu kez, ‘‘Sayın Bakanım. Burası benim makamım, sizin yeriniz değil’’ diye karşılık verdi. Bu sözlere daha da sinirlenen Durmuş, ‘‘Burası devletin yeri, senin babanın yeri değil. Terbiyesizlik yapma. Dışarı çık’’ diyerek Usta'yı odadan kovdu.

Makamından dışarı attı

SAĞLIK Bakanı Osman Durmuş, Trabzon Numune Hastanesi Başhekimi Mehmet Usta'yı makamından kovduktan sonra da sinirine hakim olamadı. Usta, odadan dışarı çıkarken de, ‘‘Kötü söz sahibine aittir’’ diyerek Durmuş'un sözlerine yanıt verdi. Bunun üzerine Durmuş iyice çileden çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!