Kanserli Hatice'yi mıknatısla kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Kanserli Haticeyi mıknatısla kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2002 03:56

İngiliz doktorların ‘‘en çok 6 ay ömrü var’’ dediği kanserli Türk kızı, babasının uçakta tesadüfen tanıştığı Türk doktor tarafından mıknatıs tedavisiyle sağlığına kavuştu.

İngiliz doktorların 2001 yılı şubat ayında, 4 ile 6 ay arası yaşama şansı tanıdığı Londra doğumlu Hatice Tosun (23), Türk doktor Süleyman Seçkiner Görgün'ün uyguladığı mucize mıknatıs tedavisi sayesinde sağlığına kavuştu. Baba Rafet Tosun (53), ‘‘Hatice'yi kaybediyoruz diye üzüntüden ne yapacağımızı bilemediğimiz bir sırada, tesadüfen uçakta tanıştığım kanser uzmanı Türk doktor, kızımı ölümden kurtardı’’ dedi.

Migren teşhisi koydular

Londra'da lokanta işleten baba, ‘‘2000 yılının aralık ayında, daha önce hiçbir ciddi hastalık geçirmemiş kızımda halsizlikler başladı. Doktora gittiğimizde migren teşhisi konup aspirin verildi. Hatice'nin baş ağrıları dayanılmaz hale gelince, Whitechapel'daki Londra Hastanesi'nin Acil Servisi'ne gittik. Çekilen röngen filminin sonucunda kızımın başında koskoca bir tümör olduğu ortaya çıktı’’ diye konuştu.

Tesadüfen tanıştılar

Acil ameliyata alınan kızında beyin kanseri (glioblastoma) çıktığını söyleyen Tosun, ‘‘Ben bu sırada Türkiye'ye gittim. Dönüşte, uçakta, Dr. Süleyman Seçkiner Görgün ile tesadüfen tanıştık. Bizi İstanbul'daki kliniğine çağırdı ve iki ay boyunca günde 3-4 saat uyguladığı mıknatıs (elektromanyetik alan) tedavisiyle kızımı tamamen iyileştirdi’’ dedi.


İlaçsız tedavi etti


Dr. Süleyman Seçkiner Görgün, uyguladığı tedaviyle ilgili şunları söyledi: ‘‘Yaptığımız bir fizik tedavi yöntemidir. Kısa dalga tabir edilen elektromanyetik alan aleti kullanıyoruz. Sıkı perhiz yapan hasta gelip yatağa yatıyor, başka bir şey yapmıyor. İlaç kullanmıyor. Duvarlara monte edilmiş radyo antenleri var. Radyo antenlerinden gönderilen yayın kanserli hücre üzerinde etkili oluyor. Kanserli doku etrafında bir kapsül oluşuyor. Kapsül kanserli dokuya olan kan iletimini kesiyor ve kanserli doku ölmeye başlıyor. Bu elektromanyetik alana vücudun doğal biyolojik bir yanıtıdır. Tedavi 20 dakikadan birkaç saate kadar sürüyor. Klinikte Hatice'nin tedavisini Dr. Duygu Bilginer yaptı. Onun tıp bilgisiyle benim teknik bilgimi birleştirdik.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!