Kankası S.B.’nin dayısı FETÖ imamı

Güncelleme Tarihi:

Kankası S.B.’nin dayısı FETÖ imamı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 00:01

Rusya  Büyükelçisi Andrey Karlov suikastına ilişkin soruşturmada, saldırgan Mert Mevlüt Altıntaş’ın bağlantılarına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Çevik kuvvet polisi suikastçının ablası Seher Ö.’nün “Nereye gitsek hep S. vardı” dediği, Altıntaş’ın ilk ev arkadaşı polis memuru S.B.’nin eşi Z.B. ile FETÖ usulü tanıştırılarak 17 Temmuz’da evlendiği tespit edildi. Z.B.’nin ifadesinde, kendisine önce S.B.’nin fotoğrafının gösterildiğini, beğenince tanıştığını anlattığı iddia edildi. Polis memuru S.B.’nin dayısının cemaat içerisinde evlendirme imamı olarak görev yaptığı öne sürüldü.

FOTOĞRAFLARI İNCELEMİŞ

Altıntaş’ın, avukat arkadaşı S.Ö. ile birlikte kaldıkları Keçiören’deki evde el konulan bilgisayar üzerinde yapılan inceleme de tamamlandı. Altıntaş’ın S.Ö. ile birlikte kullandıkları bilgisayarda suikast öncesi Rus Büyükelçisi Karlov’un fotoğraflarının incelendiği tespit edildi. Altıntaş’ın Rus bir kadınla ilişkisi olduğu da belirlendi. Halen Rusya’da olduğu saptanan kadının ifadesi soruşturmada görev yapan Rus yetkililer tarafından alındı. Kendisine Altıntaş’ın fotoğrafı gösterilen kadının suikastçıyı teşhis ettiği belirtildi. Kadının Altıntaş ile geçen mart ayında bir kere ilişki yaşadıklarını kabul ettiği ifade edildi.

Haberin Devamı

MASAK RAPORU DOSYADA

Altıntaş’ın hesap hareketleri de incelemeye alınırken Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan rapor soruşturma dosyasına girdi. Altıntaş’ın memurluk başlangıç tarihi 26 Temmuz 2014 olarak görünen raporda, Ziraat Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası’nda hesapları bulunduğu bilgisi yer aldı. MASAK raporunda Altıntaş’ın 12 Ocak 2016’da, 25 Temmuz 2014’ten beri polis memuru olarak görev yapan H.T.’ye 500 TL gönderdiği de belirlendi. H.T.’nin Asya Katılım Bankası’nın ‘Suburcu’ ve ‘Elazığ’ şubelerinde bulunan hesaplarını
9 Mayıs 2014’te kapattırdığı anlatıldı. 

BAKMADAN GEÇME!