Kanada'da çevreci 7 vakfa eşzamanlı denetim

Güncelleme Tarihi:

Kanadada çevreci 7 vakfa eşzamanlı denetim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2014 20:41

Kanada Gelir İdaresi denetçileri, aralarında David Suzuki Vakfı'nın da bulunduğu 7 çevreci vakıfta eşzamanlı inceleme başlattı.

Haberin Devamı

Kanada resmi yayın kuruluşu CBC'nin haberine göre, Harper hükümetinin politikalarını eleştirmeleriyle bilinen David Suzuki Vakfı, Tides Canada, West Coast Environmental Law, The Pempina Vakfı, Environmental Defence, Equiterre ve Ecology Action Center isimli 7 çevreci vakfa, siyasi faaliyetleri nedeniyle operasyon başlatıldı. Haberde, inceleme sonunda bu vakıflardan kusurlu bulunanların "bağış kabul edebilen hayır kurumu" özelliklerinin iptal edileceği, bunun da kapanacakları anlamına geldiği ifade edildi.

Ülkedeki onlarca hayır kurumunu çatısı altında toplayan İmagine Canada Başkanı Marcel Lauziere, denetimler üzerine yaptığı açıklamada, çevreci kuruluşlar üzerindeki baskının giderek arttığını belirterek, “bu denetimler, insanları hayır ve bağış yapmaktan soğutuyo” diye konuştu.

Kanada'nın en eski çevreci kuruluşlarından Sierra Club of Canada'nın Sözcüsü John Bennett de "Bu bize karşı başlatılmış bir savaştır. Sıranın bize de geleceğini biliyoruz ve buna hazırız" açıklamasını yaptı.

Kanada Finans Bakanı Jim Flaherty, yeni bütçe hazırlıkları sırasında geçen Aralık ayında yaptığı açıklamada, bütçeden 8 milyon dolar fon verdikleri hayır kurumlarının politik faaliyetlerini incelemenin, bir hak ve görev olduğunu açıklamıştı. Bakan Flaherty, "hayırseverlerin bağışlarını ve vergilerden toplanan devlet yardımlarını, politik faaliyetlerimde kullanacak olsaydım, daha dikkatli olurdum" demişti.

David Suzuki Vakfı kurucusu ve Başkanı David Suzuki de geçen Ekim ayında bir Avustralya televizyonuna verdiği demeçte, "Başbakan Harper, çevre aktivistleri için görünmez hapishaneler kuruyor. Hükümet, eko-terörizm adı altında, çevreci faaliyetleri suçlu göstermeye çalışıyor" açıklamasında bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!