Kan davası barış yemeğiyle son buldu

Güncelleme Tarihi:

Kan davası barış yemeğiyle son buldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2007 17:45

ŞANLIURFA’da Davaran ve Naimi aşiretleri arasında 4 yıl önce çocuk kavgasıyla başlayan kan davası barışla noktalandı. Barış yemeğine katılan Vali Yusuf Yavaşcan, “Kanı kanla temizlemek yanlış” dedi.

Haberin Devamı

2003’de Atatürk Spor Salonu önünde 15 yaşlarındaki Şükrü Elma ile Adem Tektaş arasında çıkan bıçaklı kavgada, ağır yaralanan Elma, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Adem Tektaş ise tutuklanmıştı.

Cinayet, Davaran aşiretine mensup Elma ailesiyle Naimi aşiretine mensup Tektaş ailesi arasında kan davasına döndü. İki aşiret mensupları arasında başka olaylar çıkıp, cinayetler işlenmemesi için Şanlıurfa AKP Milletvekilli Faruk Bayrak harekete geçti. Bayrak, ayrı ayrı görüştüğü aşiret liderlerini ikna ederek, barış yemeğinde bir araya getirdi. Çamlık Lokantası’ndaki barış yemeğine Vali Yusuf Yavaşcan, İl Müftü Vekili Meki Solmaz ile her iki aşiretten yaklaşık 400 kişi katıldı. Solmaz’ın dualar okuduğu yemekte konuşan Vali Yavaşcan, yeni bir kan davasının barışla noktalanmasının mutluğunu yaşadıklarını belirterek, “İslam dininde insan en şerefli mahluk olmuştur. İnsan Allah’ın şerefli kıldığı bir varlıktır. Dinimizde bir can kıyma tüm insan ve tüm alemlerin ölümü olarak kabul edilmiştir. Kan kanla temizlenmez. Bu dinimizde de haram kılınmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından her iki aile mensupları birbirleriyle tokalaşarak, kan davasını bitirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!