Kan davalı aileler törenle barıştırıldı

Güncelleme Tarihi:

Kan davalı aileler törenle barıştırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2006 11:53

Şanlıurfa'da yaklaşık 1.5 yıl önce meydana gelen ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kuzenlerin kavgasıyla başlayan kan davası, düzenlenen törenle sona erdirildi.

Haberin Devamı

ANAP eski milletvekillerinden Seydi Eyüpoğlu'nun girişimiyle, Yenişehir Çamlık Aile Çay Bahçesi'nde bir araya getirilen, kucaklaşarak, aralarındaki husumete son verdiklerini belirten Kırmızı ailesinin üyeleri okunan duaların ardından birlikte barış yemeği yediler.

Törende bir konuşma yapan Seydi Eyüpoğlu, kan davasının her iki aileye de zarar verdiğini söyledi. Amca çocukları arasında bir yılı aşkın süredir yaşanan husumete son vermek için çaba harcadıklarını aktaran Eyüpoğlu, kararlılıklarının olumlu sonuç verdiğini belirtti.

Bölgedeki kan davalı ailelere çağrıda bulunan Eyüpoğlu, “Her yol barıştan geçer. İyilik de barıştan geçer, Allah'ın ibadeti de... Barıştan daha önemli bir olay yoktur. Kavgalar her zaman insana şer getirir. Tarih ortada, kimse şerden kazanmış değil. Onun için herkesi barışa davet ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa'da yaklaşık 1.5 yıl önce Hacı Kırmızı henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı amcasının oğlu Mehmet Kırmızı'yı, tabancayla vurarak öldürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!