Kamyoncular kontak kapattı

Güncelleme Tarihi:

Kamyoncular kontak kapattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 14:26

KAHRAMANMARAŞ’ta nakliyecilik yapan kamyoncu esnafı, vergi borçları yüzünden araçlarının bağlanmasını, bin kamyonluk konvoyla şehir turu atarak protesto etti.

Haberin Devamı

Kamyoncu eyleminden fotoğraflar

Kahramanmaraş- Gaziantep karayolunda toplanan bin kamyon, çevre yolunu izleyerek Haller Mevkii’ndeki Kamyoncu Garajı’na gitti. Kamyon garajı önünde lastik yakarak eylemlerine devam eden esnaf, vergi borçları yüzünden kamyonlarının bağlandığını iş yapamaz hale geldiklerini söyledi.

Kahramanmaraş Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Odası Başkanı Ahmet Kuybu, sabırlarının tükendiğini belirterek, “Biz ülkemizin istikrarı için yıllardır ses çıkarmıyoruz. Vergi borçlarına çözüm bulunup, hacizlerin derhal kaldırılmasını istiyoruz. Esnafımız araç muayenesi yaptıramıyor. Evlerini geçindirmek için yasa dışı işlere kalkışıyorlar” dedi. Akaryakıta yapılan zamma bile göğüs gerdiklerini anlatan Kuybu, “Uçağa, gemiye 1.6 YTL’den yakıt veriliyor. Nakliyeciye 3.1 YTL. Ancak vergi borçları nedeniyle araçlarımızın bağlanması sabrımızı taşırdı, bıçak kemiğe dayandı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eyleme katılan bir çok şoför de, vergi borçları nedeniyle araçlarının bağlanması üzerine iş yapamaz, evlerine ekmek götüremez hale geldiklerini söyledi
Açıklamaların ardından kamyoncu esnafı olaysız dağıldı.

ANKARA VE GEBZE'DE DE EYLEM VAR

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kamyoncular, mazot fiyatlarının yüksek, nakliye ücretlerinin düşük olduğunu ileri  sürerek iş bırakma eylemi yaptı. Gebze'de faaliyet gösteren yaklaşık bin 500 kamyoncu, Barış  Mahallesi'ndeki Gebze Kamyoncular Garajı'nda toplandı.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışı ve nakliyedeki düşük ücreti protesto  etmek amacıyla toplandıklarını bildiren kamyoncular, Marmara  Nakliyeciler Garaj İşletmecisi Akif Kaymak'la görüşerek sorunlarını  aktardı.

Polisin güvenlik önlemi aldığı garajda, kamyoncular, “Mazot fiyatları  her geçen gün artıyor ancak nakliye ücretleri çok düşük. ÖTV çok yüksek.  Bu koşullarla geçinmemiz çok zor. Evimize ekmek götürmekte zorlanıyoruz.  Yetkililerin sorunlarımıza bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz.  Sorunlarımız çözülene kadar işi bırakıyoruz” dedi.

Ankara Kamyoncular Derneği Başkanı Bekir Güldalı da önceki gün,  mazot fiyatlarının artışı ve navlun fiyatlarının artırılmaması nedeniyle  Şaşmaz Nakliyeciler Sitesi'nde kontak kapatma eylemi başlattıklarını  hatırlattı. Emeklerinin karşılığını alamadıklarını ifade eden Güldalı, mazot  fiyatlarının fahiş oranda arttığını söyledi.

Haberin Devamı

Taşımacılıkta ton/kilometre başına belirlenen taban fiyat uygulamasının  yürürlüğe girdiğini ancak bu konuda yeterli denetim yapılmadığını  belirten Güldalı, “Artık mazota ulaşamıyoruz. İstanbul 450 kilometre  yol. Bir araç çıktığı zaman 620 YTL mazot yakıyor ama nakliyecinin gücü  buna yetmiyor. Benim esnafım cebinden para koyup yükü götürüyor.  Denetleme yapılmıyorsa belirlenen taban fiyat neye yarar” diye konuştu.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!