Kamyon şoförünü ilaçlı içecekle soydu

Güncelleme Tarihi:

Kamyon şoförünü ilaçlı içecekle soydu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 14:08

KONYA’da içeceğine uyku ilacı konularak uyutulan kamyon şoförü 45 yaşındaki Adem Aksay’ın 900 lirası ile kamyonun kasasında bulunan 150 kömür sobası çalındı. Hastaneye kaldırılan Adem Aksay olaydan 4 gün sonra gözlerini açabildi.

Kamyon soförü 3 çocuk babası Adem Aksay 5 gün önce Bilecik’ten bir fabrikadan 33 PZ 288 plakalı kamyonuna yüklediği sobaları Adana’da bir bayiye götürmek üzere yola çıktı. Adem Aksay komyonuyla Bozüyük- Eskişehir Karayolu’nda seyir halindeyken, yol üzerinde Konya’ya gitmek istediğini söyleyen kimliği belirsiz bir kişiyi aracına aldı. Aksay, daha sonra bir dinlenme tesisinde durarak yanına aldığı yolcu ile birlikte yemek yedi. Dinlenme tesisinden, ’soğuk bir şeyler içelim’ diyerek 2 kutu kola alan kişi, iddiaya göre çaktırmadan uyku ilacı kattığı kolayı kamyon şoförü Adem Aksay’a verdi.

DİREKSİYON BAŞINDA UYUDU

Kolayı içtikten sonra direksiyona geçen Aksay, Konya girişinde direksiyon başında uyudu. Araç, yol kenarındaki bariyerlere çarparak durdu. Otostop ile yanına aldığı kişi Aksay’ın cüzdanındaki 900 TL ve kredi kartını aldı. Daha sonra kendilerini takip eden arkadaşının kulandığı komyonet yanlarına yanaştı. Şüpheliler, kamyonun kasasında bulunan 300’e yakın sobadan 150 ’sini kamyonete yükleyerek olay yerinden ayrıldı.

Yoldan geçen sürücülerin bariyerlere çarpan bir kamyonun içerisinde sürücüsü ile birlikte yolda beklediği ihbarının yapılması üzerine olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri geldi. Direksiyon başında uyuyan Aksay ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırdı.

4 GÜN SONRA UYANDI

Olaydan 4 gün sonra gözlerini hastanede açan Adem Aksay, Bilecik’ten yüklediği sobaları Adana’ya götürmek için yola çıktığını belirterek şunları anlattı:

"Bozüyük’te otostop çeken şahsı kamyona aldım. Bana Konya’ya gideceğini söyledi. Yolda yemek de yedik. Yemekten sonra bana ’soğuk bir şeyler içelim’ diyerek kola aldı ve içmeye başladım. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Bugün kendime geldim. 900 TL param, kredi kartlarım ve kamyondaki 150 soba çalınmış. İyilik yapalım dedik ne hale düştük."

DURUMU İYİ

Konya Numune Hastanesi acil sorumlusu Uzman Doktor Hasan Kara, hastanın 4 gün önce şuuru kapalı bir şekilde hastaneye getirildiğini belirterek şunları söyledi:

”Bizim yaptığımız çalışmalar sonucunda hastanın herhangi bir uyuşturucu madde almış olabileceği saptandı. Adem Bey’in bizde yatışının 4’üncü günü. Sağlık durumu iyi, hastamızı taburcu edeceğiz" dedi.

Polis, Aksay’ı uyutarak hırsızlık yapan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!