Kampanya sürüyor: Şoray, işadamlarına yardım çağrısı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kampanya sürüyor: Şoray, işadamlarına yardım çağrısı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kemik İliği Bilgi Bankası'nın da kurulduğu anabilim dalında, aciller dışındaki rutin testlere ara verilerek Dr. Babuna'ya yaşam vermek isteyenlerin kanları çalışılıyor. Personelin yarısı, gece laboratuvarda kalarak çalışmayı sürdürüyor. Öğle yemeğine dahi çıkmayan personel masa başında sandviçle karnını doyurup zoru başarıyor.

Dr. Babuna'nın babası Prof. Dr. Cevat Babuna, kan kampanyasına gösterilen aşırı ilgiden umutlandıklarını söyledi. Lösemililere karşı görevin şimdiye kadar yerine getirmediğinin anlaşıldığını belirten Prof. Dr. Babuna, ‘‘Hekim olduğum halde lösemililerin büyük ihtiyacı karşısında bu kadar çaresiz kaldığımızı bilmiyordum. Oğlum, diğer lösemililer için de umut oldu’’ dedi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 8431 kişinin kan örneklerinin Almanya'daki laboratuvarlarda analizinin maliyeti için ise 170 milyar liranın toplanması gerekiyor. Sadece Dr. Babuna'ya değil, İstanbul Tıp Fakültesi'nde kurulmakta olan Kemik İliği Bilgi Bankası aracılıyla ilik bekleyen yüzlerce lösemi hastasına da yararlı olacak analizlerin ödenmesi için katkıda bulunmak isteyenler aşağıdaki banka şubelerine yardımda bulunabilirler:

Ziraat Bankası Cağaloğlu Şubesi 304403386-2

İş Bankası İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Şubesi 3148880

Vakıflar Bankası Şehremeni Şubesi 2034492

İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji

Anabilim Dalı'ndaki doku uyumu analiz laboratuvarında 12 doktor ve 4 teknisyen gece-gündüz özverili çalışarak gün içinde alınan kanları test ediyorlar. İlk günlerde sadece 18 testin yapılabildiği laboratuvarda, dün de 300 gönüllüden kan alındı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!