Kamil’in kalbiyle ikinci hayat

Güncelleme Tarihi:

Kamil’in kalbiyle ikinci hayat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2011 00:00

Kalp nakli yapılan Yağmur Özdemir’in göğsünde üç yıldır, 18 yaşındayken, silahlı kavgada hayatını kaybeden Kamil Kılıç’ın kalbi atıyor.

Haberin Devamı

SULTANBEYLİ’de oturan Yağmur Özdemir (22) nefes darlığı yaşıyor, merdiven çıkmakta zorlanıyor ve bayılıyordu. Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalp yetmezliği teşhisi konulan Yağmur Özdemir, nakil sırası beklemeye başladı. 3 yıl önce ramazanda, iftara 45 dakika kala bir telefon geldi. Doktoru “Hemen gel” dedi. 45 dakika sonra hastanedeydi. Silahlı kavgada yaralanıp, beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Kamil Kılıç’ın kalbi, o sırada 19 yaşında olan Yağmur’a nakledildi. Oğlunun organlarını bağışlayan Naile Kılıç, ameliyat sonrası eve ziyarete geldi. Naile Kılıç’ın, başını genç kadının göğsüne koyup, oğlunun kalbinin atışlarını dinlemesi, iki aileye de hüzünlü anlar yaşattı.

Kalbimi sen çaldın

Operasyon öncesi, iki hasta arasında tercih yapılacaktı. İkisinin de kalp atım hızına bakıldı ve Yağmur Özdemir’de karar kılındı. Yağmur, operasyon öncesi yaşadığı olayı şöyle anlatıyor: “Birlikte tahlil yaptırdığımız ve kalp uyan ağabeylerden biri ziyaretime gelip bana, ‘Kalbimi sen çaldın. Çok kötüyüm, hiç  nefes alamıyorum. İnşallah bana da kalp çıkar’ dedi. Ona, ‘Bu kadar kötü olduğunuzu bilseydim istemezdim. Bana bile sormadılar’ dedim. ‘Birlikte fotoğraf çektirebilir miyiz. Hatıra kalsın, herkese göstereceğim’ dedi. Ancak yarım saat sonra nefesi kesildi.”

Çapkınlık esprileri

Dr. Kaan Kırali ve Dr. Oğuz Konukoğlu’nun gerçekleştirdiği başarılı operasyonla yeni kalbine kavuşan Yağmur’a, nakilden sonra herkes aynı şeyi sordu: “Erkek kalbiyle yaşamak nasıl bir duygu?” Doktorların da espriler yaptıkları Yağmur, nakil sonrasına ilişkin şunları söyledi: “Yoğun bakımda doktorlar, ‘Erkek kalbi taşıyorsun. Nasıl, var mı bir değişiklik?’ diye sordular. O sırada bir hemşire geldi. ‘Çok güzel gözleriniz var’ deyince, doktorum hemşireye, ‘Eyvah, ben demedim mi... Bu niyeti bozdu. Sana âşık olacak kaç’ dedi. Dayımın oğlu bir kız kaçırdı. Gözleri yapma bebek gibi. ‘Allah’ım ne kadar güzel’ dediğimde, dayımın oğlu hemen ‘Sulanma’ deyip, alıp götürüyor.” Ameliyattan sonra gülme krizlerinin başladığını, sinirli ve kırıcı olduğunu, konuşma bozukluğu yaşayıp, sesinin kalınlaştığını söyleyen Yağmur Özdemir, canını asıl sıkan konunun ameliyattan sonra vücudunun kalbi 2 kez reddetmesi olduğunu söy-lüyor. Genç
kızın şimdi tek korkusu, bunun tekrarlanması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!