'Kamera yerine kablolunun kablosunu kesmişim'

Güncelleme Tarihi:

Kamera yerine kablolunun kablosunu kesmişim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2009 15:06

Ankara Kavaklıdere'de “Çağla” takma adlı İlyas Çağan'ın (26) katil zanlısı Murat Olgun Güven'in nitelikli biçimde kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Güven, avukatı Ertuğrul Kaya ile maktul Çağan'ın babası Hüseyin, annesi Fidan, ağabeyi Niyazi Çağan ve ablası Şirin Ayik ile avukatları Senem Doğanoğlu katıldı.

Sanık Güven, sorgusunda, maktul Çağan'ı birkaç yıldan beri tanıdığını, daha önce 4-5 kez para karşılığı birlikte olduklarını iddia etti.
Bilgisayar programcısı olduğunu bildiren Güven, Çağan'ın bir web sayfasının bulunduğunu, ancak kendisinden yeni bir internet sayfası hazırlamasını istediğini anlattı.

Çağan'ın, bunun için bir miktar parayı peşin olarak ödediğini, kalanını daha sonra ödemesi konusunda anlaştıklarını ifade eden Güven, olay gecesi Çağan'ın evine gittiğini ve bir süre web sayfasının nasıl olacağı konusunda konuştuklarını belirtti.

Haberin Devamı

Cinsel isteklerini reddettiği Çağan'ın kendisine bıçakla saldırdığını öne süren Güven, “İki elimden yaralandım. Boğuşma esnasında bıçağı elinden alarak, onu bıçakladım” dedi.

Güven, Çağan'a bıçakla kaç kez vurduğunu hatırlamadığını söyledi. Daha sonra lavaboda temizlendiğini ve kan bulaşan pantolonunu keserek, şort haline getirdiğini ifade eden Güven, Çağan'ın masadaki 3 cep telefonunu da alarak, evden çıktığını söyledi.

Apartmanın girişinde kamera olduğunu gördüğünü belirten Güven, “Kameranın kablosunu kestim. Ama sonradan öğrendim ki kestiğim kameranın değil, kablolu televizyonun kablosuymuş” diye konuştu.
Güven, olaydan birkaç gün sonra, polisin evlerine gittiğini öğrenmesinin ardından, teslim olduğunu bildirdi.

“KABLOYU APARTMANA GELİRKEN KESTİ”

Duruşmada tanık olarak dinlenen apartman yöneticisi Fatma Zehra Yalçın, evden gelen gürültüler üzerine birkaç kez polisi aradıklarını, ancak bir süre sonra gürültünün sonlandığını belirtti.

Polisin olayların çok olması nedeniyle geç geldiğini iddia eden Yalçın, ısrarla çalınan kapının açılmaması üzerine polislere, “İsterseniz kapıyı kırın” dediğini, ancak, “Bizim kırma yetkimiz yok” cevabı aldığını söyledi.

Cinayetten ertesi sabah haberdar olduğunu bildiren Yalçın, sanık Güven'in kabloyu “apartmana gelirken kestiğini” de kaydetti.
Cinayetin işlendiği dairenin altında oturan Elif Başarır ise olay gecesi üstündeki daireden gelen büyük bir gürültüyle uyandığını ve deprem olduğunu düşündüğünü anlattı.

Haberin Devamı

İlerleyen dakikalarda “adeta bir hayvan gırtlaklanıyormuş gibi sesler” duyduğunu söyleyen Başarır, bu seslerin yaklaşık 10 dakika sürdüğünü kaydetti.
Duruşmada, Güven'in ilişkide bulunduğu bir travestinin de tanık olarak bilgisine başvuruldu.

Sanık Güven'in, tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.
İddianamede, kredi borcu bulunduğu ve “yağma” amacıyla Çağan'ın evine gittiği öne sürülen Güven'in, “bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Güven'in, “nitelikli yağma” suçundan da 15 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

PEMBE HAYAT LGBTT DAYANIŞMA DERNEĞİNİN MÜDAHİLLİK TALEBİ

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transseksüel (LGBT) Hakları Platformu üyelerinin de izlediği duruşmada, avukat Doğanoğlu, maktul Çağan'ın ailesiyle birlikte Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği adına da müdahillik talebinde bulundu.
Mahkeme, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gökay Aktaş'ın da talebiyle Çağan ailesinin müdahillik talebini kabul ederken, suçtan doğrudan zarar görmemesi nedeniyle derneğin talebini reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!